De Stentor vandaag: “Nieuw park kan nog jaren op zich laten wachten”

Uit de krant van vandaag:
======================

 

 

Zorgen om sportpark in Dedemsvaart, maar: ‘nieuw park kan nog jaren op zich laten wachten’

Het ligt al tijden op de plank, maar een nieuwe locatie voor sportpark De Boekweit in Dedemsvaart laat nog wel even op zich wachten. Al sinds 2008 staan de conditie en locatie van het verouderde sportpark in de schijnwerpers. Maar waar het nieuwe complex komt, is nog steeds niet bekend.

Paulien Plat 13-12-23, 06:00

Dat er wat moet gebeuren is al heel lang duidelijk. ,,De kleedkamers zijn oud’’, zeiden Henk Koobs en Stefan Mensink van voetbalclub DVC in februari 2022 al tegen deze krant. De beide clubgebouwen voldoen aan geen enkele energiedoelstelling. ,,En we blijven groeien, waardoor we al uit ons jasje knappen.”

‘Kan nog jaren op zich laten wachten’

En dus kijkt de gemeente Hardenberg al tijden naar oplossingen. Ze beraamde zes potentiële locaties, dat zijn er nu drie: de huidige locatie van De Boekweit aan de Sportlaan, of twee locaties aan de Hoopmansveenweg. ,,Mocht voor de Hoopmansveenweg worden gekozen, dan is de vraag alleen de voetbalclub daar komt, of een multifunctioneel sportpark. Vandaar de twee locaties’’, laat communicatieadviseur Carina Slooijer van de gemeente weten.

Maar de kogel is nog niet door de kerk: welke van de drie het nou uiteindelijk gaat worden, is na jaren schipperen nog niet bekend. Dat blijkt uit vragen van het CDA. Uit een recente informatiebijeenkomst blijkt dat de ‘realisatie van een nieuw sportpark in Dedemsvaart nog jaren op zich kan laten wachten’, schrijft de partij.

‘Vier jaar in een bouwput’

Over de plek van het nieuwe sportpark lopen de meningen uiteen. De verwachting is dat de boel alleen maar krapper wordt, waardoor de club het liefst verhuist naar een nieuwe accommodatie. Met meer mogelijkheden tot groei. Maar met goed schuiven van de velden zou het volgens Hardenberg ook op De Boekweit allemaal ook moeten passen. ,,Maar dan zit je maar zo vier jaar in een bouwput”, schetsten Mensink en Koobs in 2022. ,,Dat willen we niet.”

‘Geen sportpark Kotermeerstal’

Eerder was een sportpark aan de Kotermeerstal ook een optie, maar die locatie is afgeschoten: de omwonenden waren in 2021 al fel tegen de komst van het sportpark, omdat die mogelijk geluids-, licht- en jeugdoverlast mee zou brengen. Om die mening kracht bij te zetten plaatste de buurt daar eerder al grote spandoeken langs de weg, met de woorden: ‘Geen sportpark Kotermeerstal.’

Zorgen om staat kleedkamers en douches

Maar of het de Sportlaan of de Hoopmansveenweg wordt, dat is niet bekend. En dat terwijl voetbalclub DVC hard toe is aan vernieuwing: het CDA maakt zich zorgen om de huidige staat van de faciliteiten. De kleedkamers voldoen niet aan de eisen van de KNVB en de leden douchen niet meer vanwege de staat van de douches, schrijft de partij.

En dus vraagt ze of de gemeente een tijdelijke financiële bijdrage kan leveren aan de club, om de kleedkamers te upgraden. ‘Zolang er nog niet tot realisatie van een nieuw park wordt overgegaan’.