DVC Dedemsvaart krijgt wat het verdient in Balkbrug: een overwinning

Zaterdag stond de zoveelste zogenoemde ‘zes punten wedstrijd’ voor de mannen van Pim Donker op het programma. Daags na de mededeling dat de trainer uit Meppel niet doorgaat aan het einde van dit seizoen, mocht zijn ploeg aantreden tegen rode lantaarndrager Avereest. 90 minuten lang bleek DVC heer en meester en kreeg het loon na werken: een 0-2 overwinning en dus ook de broodnodige 3 punten!
Dat de wedstrijd tussen Avereest en DVC niet zomaar een wedstrijd is, was te zien aan de hoeveelheid toeschouwers. Half Balkbrug, Dedemsvaart en omstreken was richting het zeer mooi opgeknapte sportpark ‘de Balk’ gereisd om de ‘burenruzie’ tussen beide clubs te aanschouwen. Vanaf minuut 1 zagen deze toeschouwers een gretig en goed voetballend DVC. Na 2 minuten spelen had DVC zich al kunnen (en misschien moeten) belonen maar helaas stifte Mick Kuilder oog in oog met doelman Van de Beld voorlangs. Ook de jarige aanvoerder Ramon Hulleman was in de beginfase een tweetal keer dichtbij, maar zoals al vaker gebleken dit seizoen wil de bal er niet zo makkelijk in. DVC bleef geconcentreerd spelen en vond vaak de vrije man in de persoon van Bill Spitzers aan de rechterkant. Na ruim een half uur spelen probeerden zowel Tygo Ouwekerk en Martijn Ballast het van afstand, maar waar de ene poging werd gepakt, vloog de andere rakelings over. Avereest daarentegen creëerde zelf maar weinig. Even veerde het publiek op toen Jurgen Visscher in kansrijke positie door leek te kunnen op doelman Stan Kroezen maar gelukkig voor DVC lette redder in nood, Niels Baas, goed op en voorkwam hij een mogelijke doelpoging van Visscher.
Net als in de eerste helft begon DVC de tweede helft met een megakans, echter kregen Ramon Hulleman en Tygo Ouwekerk de bal er niet in. Enkele minuten later was er wederom een enorme mogelijkheid voor de oranjehemden, ditmaal Jordi Hulleman die een goede voorzet van Mick Kuilder op de onderkant van de lat kopte. Avereest kreeg amper tijd om op adem te komen want enkele minuten later moest Van de Beld al weer handelend optreden in een één op één met Mick Kuilder. Helaas voor DVC kwam de doelman als winnaar uit de strijd. Ook kopballen van Tygo Ouwekerk en Ramon Hulleman werden niet bekroond tot doelpunt. De verdedigende linie van Avereest stond zichtbaar onder druk maar ook aan de andere kant bleef het opletten voor DVC met de listige en snelle spitsen van de Balkenezen. De verdediging van DVC in combinatie met de ijzersterk spelende Martijn Ballast en Jordi Hulleman bleven echter goed bij de les en smoorden elk mogelijk Avereest gevaar snel in de kiem. Sporadisch moest doelman Stan Kroezen optreden, maar wanneer het moest deed hij dit met verve. Om de verdiende treffer te forceren bracht trainer Donker met Quinten Prins, Pascal Pothof en Daan Valk verse krachten. Het geloof op een goede afloop voor DVC bleef en in de 83e minuut kreeg men eindelijk loon naar werken. Een doelpunt welke leek te zijn afgekeken bij het Nederlands elftal tegen Senegal. Een mooie vrije trap van Julian Brouwer vond namelijk de goed vrijlopende Niels Baas die al koppend de uitkomende van de Beld kansloos liet: 0-1! Zichtbaar opgelucht viel na deze goal alles van DVC af en leek Avereest zich neer te leggen bij een nederlaag. Helemaal zeker leek de aanstaande nederlaag als Quinten Prins in de 16-meter werd gevloerd door de ietwat wild uitgekomen Van de Beld. Vanaf de stip was het Martijn Ballast die de score verdubbelde en ook de eindstand bepaalde: 0-2!
Ook DVC 2 en DVC-23 wisten te winnen met respectievelijk 2-8 en 4-2. Helaas verloren de dames met 0-3 van SVI. Volgende week zaterdag 3 december geen competitie voor DVC 1. De geplande wedstrijd tegen ASC wordt namelijk dinsdagavond 6 december om 20.00 afgewerkt op sportpark de Boekweit. Graag tot dan!