DVC Dedemsvaart naar halve finale Protos Weering

Afgelopen woensdag heeft ons team de halve finale van het Protos-Weering-toernooi bereikt in een poule met DKB’44, Fit Boys, FC Meppel en Zwolsche Boys.
De avond werd geopend tegen DKB’44, een tegenstander uit de veldcompetitie. Waar DVC eerst op een achterstand kwam werd de stand gelijk getrokken door een doelpunt van Twan Dekker. De 1-2 die door Maarten Sieljes werd gescoord, uit een voortreffelijk uitgevoerde vrije trap, bleek ook de winnende te zijn waardoor DVC met een kleine marge maar de benodigde 3 punten naar de kleedkamer ging.

De 2e wedstrijd speelden wij tegen Fit Boys die ook gewonnen moest worden. Twan Dekker opende de score met een fantastisch afstandsschot en bracht daarmee de 1-0 op het scorebord. De wedstrijd werd vooral gespeeld rondom de middenstreep maar DVC kwam niet echt in gevaar. Met nog een knappe goal van Daan Valk kwam DVC op een verdiende 2-0 voorsprong. Met 6 punten uit 2 wedstrijden al een flinke stap gemaakt richting de halve finale.

De 3e wedstrijd tegen FC Meppel was een belangrijke wedstrijd. Met 1 extra punt zou DVC zich al kunnen plaatsen voor de halve finale. DVC stond goed en gaf op zich niet veel weg maar FC Meppel zette hoge druk wat resulteerde in een 0-1 achterstand voor DVC. Zeven minuten voor tijd komt FC Meppel ook nog op een 0-2 voorsprong. Waarna DVC zijn wendbaarheid toonde en op karakter terug kwam in de wedstrijd door wederom een geweldige goal van Twan Dekker. Het werd nog even heel spannend maar de bevrijdende 2-2 werd niet gescoord en deze wedstrijd ging helaas verloren.

De laatste wedstrijd tegen Zwolsche Boys moest nog gespeeld worden waarbij zij al geplaatst waren voor de halve finale. De wedstrijd ging over en weer waarbij Zwolsche Boys niet meer hoefde en DVC de punten hoog nodig had. Het was wederom Twan Dekker (DVC’s topscoorder!!!) die de score opende waarna het verzet van Zwolsche Boys gebroken was en de wedstrijd vakkundig uitgespeeld werd.

De grote groep supporters gaven weer ouderwets de extra steun die het team nodig heeft. Bedankt daarvoor.
DVC speelt zaterdag aanstaande in Dalen de halve finale en om 18:00 uur al tegen Twedo (zo).
Raptim, Rolder Boys en Gramsbergen zijn de andere tegenstanders.

Kom met zoveel mogelijk supporters IN ORANJE  en steun onze jongens!!!!

MET DE BUS MEE?

geef je op via bestuurdvc@outlook.com (vertrek 16:15 uur vanaf sportpark), vol is vol!