DVC Dedemsvaart – SC Lutten

Na een rommelige voorbereiding met veel blessures weet DVC Dedemsvaart, de eerste competitie wedstrijd niet winnend af te sluiten. Aan kansen ontbrak het niet voor de oranjehemden, maar in tegenstelling tot SC Lutten werden deze niet omgezet tot doelpunten.

DVC Dedemsvaart begon goed aan de wedstrijd, met een hoog tempo en veel beweging. Echter werden er geen grote kansen gecreëerd. Na een kwartier was deze er wel aan de overkant. Spits Altena van SC Lutten prikte vogelvrij de bal knap binnen vanuit het zestienmeter gebied van DVC. 0-1 en tevens zijn 100e goal voor Lutten.

Na de 0-1 kwam DVC direct met een antwoord. Bill Spitzers krulde een voorzet prachtig op het hoofd van Nick Hofman. Echter knikte Hofman de bal net naast uit zeer kansrijke positie. Vlak na deze poging was ook Matthijs Schumacher met een knap afstandsschot dichtbij een treffer. Deze inzet werd helaas knap gekeerd door de doelman van Lutten.

Vlak voor rust was er wederom een mega kans voor DVC. Een voorzet vanaf de flank werd gemist door Melvin Hulleman maar kwam bij de 2e paal bij broer Ramon Hulleman. Ramon schoot de bal tegendraads in, maar de bal werd wederom zeer knap gered door de doelman van Lutten.

Na de rust begon DVC weer enthousiast aan de 2e helft. Een vrije bal van Ballast zeilde net naast. Maar wat DVC keer op keer verzuimd te doen, lukt Lutten wel na 6 minuten spelen in de tweede helft.. Een lange bal werd doorgekopt en zette spits Altena van Lutten oog in oog met doelman Koes. Helaas voor DVC ronde Altena de gekregen kans meteen weer af en tekende hij voor de 0-2.

Na de 0-2 probeerde DVC het nog wel, met een aantal frisse krachten maar Lutten hield kranig stand en vocht voor elke bal. DVC had moeite om nog verdere echte grote kansen te creëren. De ingevallen Mick Kuilder zorgde een aantal keren nog voor gevaar maar kon de bal beide keren niet tussen de palen krijgen. Ook Daan Valk had nog een gevaarlijk schot maar wist de keeper van Lutten niet te passeren. Lutten bleef gevaarlijk uit de counter, maar sprong niet goed om met de geboden ruimte, dus bleef DVC in de wedstrijd.

Toen ook een kopbal van Niels Baas uit een corner net over zeilde, verdween er steeds meer het geloof dat er nog gescoord zou worden. Na 90 minuten floot  de uitstekend fluitende scheidsrechter voor het einde.

Een valse start dus voor DVC Dedemsvaart dat zich volgende week mag revancheren tegen Dieze West. Uit in Zwolle wordt om 15:00 afgetrapt.