DVC Dedemsvaart verliest bij Dieze West in doelpuntenfestijn

DVC verliest in doelpuntenfestijn bij Dieze West

Dat DVC aankomende zaterdag een lastige wedstrijd op het programma had staan, was bekend. Dieze West haalde afgelopen zomer meerdere goede voetballers naar sportpark het Hoge Laar en beschikte ook al aan een arsenaal van technische voetballers.

Dat Dieze West over kwaliteit beschikt was direct vanaf het begin te zien. Dieze West liet de bal in een hoog tempo gaan. DVC kon hier in het begin aardig in mee komen, maar werd na mate de wedstrijd vorderde steeds slordiger in balbezit. Toch leek er tot de 15e minuut nog niet veel aan de hand.

Maar met slordig balverlies achterin leidde DVC zelf de 1-0 voor Dieze West in. In plaats van de bal een loei naar voren te geven zocht hij de voetballende oplossing. Deze werd doorzien door een aanvaller van Dieze West waarna hij de bal gemakkelijk kon binnen tikken. 1-0.

Na deze tik bleef DVC wel knokken en kreeg het zelf 2 mogelijkheden, mede door ditmaal balverlies achterin bij Dieze West. Echter kom DVC hier niet van profiteren. Maar DVC bleef aandringen en kreeg na een half uur loon na werken. Nadat ook Dieze West wat mogelijkheden had laten liggen maakte Nick Hofman na een goede actie van Mick Kuilder de 1-1.

Vlak na de 1-1 kreeg DVC nog een dot van een kans. Na een mooie steekbal kwam Mick Kuilder oog in oog met de doelman van Dieze West. Laatstgenoemde trok aan het langste eind toen Mick de bal over hem heen wilde lobben. De rebound kwam bij Martijn Ballast uit, die de bal probeerde in te koppen. Helaas voor DVC schoot een verdediger van Dieze West zijn gepasseerde doelman te hulp en haalde de bal van de doellijn. Er werd dus met een 1-1 tussenstand gerust.

Na de rust begon Dieze West wederom erg sterk. DVC had het lastig en na 2 minuten in de tweede helft kwam er een mega kans voor Dieze West, deze werd, gelukkig voor DVC, voor een leeg doel op de bal op de lat geknald. Even later werd het na een goede kopbal wel 2-1. DVC had zichtbaar moeite met het spel van Dieze West en zag ook Bill Spitzers nog geblesseerd uitvallen. Even later viel ook Julian Brouwer uit.

DVC kreeg het steeds lastiger maar kwam er nog wel een aantal keer gevaarlijk uit in de counter. Maar toen Dieze West na een uur spelen de 3-1 maakte leek het wel gespeeld. Na een diepe bal schoot de aanvaller de bal knap over doelman Jelmer Koes het doel in. 3-1.

Na deze goal bleef DVC wel knokken en toonde het veerkracht. Sterker nog DVC kwam vrij snel weer terug in de wedstrijd. Martijn Ballast stak Melvin Hulleman weg, die de bal hard in de kruising schoot. 3-2! Plots leek DVC door de moeilijke periode in de 2e helft heen te zijn. Er lukte meer en DVC kreeg mogelijkheden op 3-3. Een hoekschop werd goed ingekopt en gepakt door de doelman van Dieze West. De grootste mogelijkheid was er toen Melvin Hulleman een man passeerde en de bal voor kon leggen. Echter vond de bal net geen medespelers die af kon drukken.

Uiteindelijk velde Dieze West 10 minuten voor tijd het vonnis en maakte het de 4-2. Vervolgens kreeg de ploeg uit Zwolle nog een aantal mogelijkheden om DVC definitief de genadeklap toe te brengen, maar zij verzuimden hier in. Bij DVC leek de meeste energie eruit te zijn. Wel werd het nog 4-3 omdat DVC in de laatste minuut nog een penalty mocht nemen. Melvin Hulleman werd neergelegd in de zestien en Martijn Ballast benutte de penalty. Vlak na de 4-3 floot de scheidsrechter voor het einde.

DVC heeft hard gewerkt en legde bij vlagen goed en leuk voetbal op de mat tegen een sterke tegenstander. Volgende week zaterdag ontvangt DVC, SC Rouveen. SC Rouveen is net als DVC nog opzoek naar de eerste punten in het nieuwe seizoen. Kortom, een belangrijke wedstrijd waar wij weer alle support nodig hebben!