DVC Dedemsvaart verliest in Dalfsen

Na een zege vorige week tegen vv Avereest thuis, werd er vandaag in Dalfsen wederom een belangrijke wedstrijd gespeeld. ASC Dalfsen is bezig aan een goede periode en is DVC op één punt achterstand genaderd. Wederom een belangrijke wedstrijd dus voor DVC.
Waar DVC de laatste weken goed begon, was dat vandaag niet het geval. Al na 28 seconden lag de bal in het net voor de ploeg uit Dalfsen. 1-0. DVC probeerde de rug te rechten en nam het initiatief, echter werden er weinig kansen gecreëerd. Het was rommelig en toch had DVC de overhand. Het leidde na 25 minuten toch tot een grote kans! Ramon Hulleman zette goed druk op de doelman van ASC en ontfutselde de bal. Vanuit een lastige hoek plaatste hij de bal op de paal en bleef het 1-0.
DVC probeerde het wel maar kon geen vuist maken. Het zette ASC veelvuldig onder druk en daar had ASC het lastig mee. Maar wanneer DVC de bal had was het te slordig om goede kansen te creëren. Er werd dan ook gerust met een 1-0 voorsprong voor ASC.
Na de rust bleef DVC het proberen alleen lukte er wederom te weinig. Toch leek er de 1-1 te komen, na een goeie bal van Martijn Ballast op Dimitri Tempelman. Dimitri tikte de bal langs de doelman alleen de vlag van de grensrechter ging omhoog.. buitenspel.. Hierdoor bleef het dus 1-0.

DVC bracht Ben Gerritsen erbij en ging alsnog op zoek naar de 1-1. Echter viel de bal er aan de andere kant in. Nadat in de omschakeling ASC eerst nog een grote kans miste, werd het na een te korte terugspeelbal wel 2-0 voor de ploeg uit Dalfsen.
Met nog een kwartier te spelen leek het gespeeld. DVC reageerde wel door Nick Hofman mee naar voren te sturen. Dit leverde een aantal gevaarlijke momenten op maar geen doelpunt. Het bleef 2-0 voor ASC. Een zure nederlaag voor DVC. Een nederlaag die niet nodig was geweest, het waren de momenten wat het duel besliste en deze waren in het nadeel van de ploeg uit Dedemsvaart.
Aankomende zaterdag heeft DVC geen wedstrijd, 13 mei ontvangt DVC koploper vv Heerde op sportpark de Boekweit. DVC heeft nog 3 finales te spelen en zal met maximale inzet de wedstrijden in moeten gaan om de nacompetitie te ontlopen.