DVC Dedemsvaart verliest met 2-0 bij SC Rouveen

Na twee vrije weken waarin geoefend werd  tegen SV Nieuwleusen en SV Pesse stond er zaterdag weer een competitie wedstrijd op het programma. Er werd gevoetbald in en tegen SC Rouveen. Eerder in het seizoen speelde de ploegen al tegen elkaar in Dedemsvaart. Toen was SC Rouveen de gelukkigste met een 0-1 zege.
DVC begon goed aan de wedstrijden en speelde voornamelijk op de helft van de thuisploeg. Wanneer er balverlies was, werd er meteen druk gezet en probeerde de ploeg van Pim Donker zo snel mogelijk de bal weer in bezit te krijgen. Dit positieve begin zorgde na zes minuten voor de eerste mogelijkheid van Melvin Hulleman. Deze inzet werd  helaas gepareerd door de doelman van SC Rouveen.
Niet veel later nam Mick Kuilder de bal knap mee nadat hij diep werd gestuurd door Tygo Ouwerkerk. Mick kon vanuit een moeilijke hoek aanleggen maar kreeg de bal net niet tussen de palen. DVC bleef het eerste half uur de bovenliggende partij, maar kreeg verder weinig andere mogelijkheden.
Na dit halfuur nam SC Rouveen de overhand. Wat DVC niet lukte, lukte Rouveen wel! Rouveen stichtte een aantal momenten achter elkaar gevaar en DVC kon soms ternauwernood redden. Langzaam kwam de rust dichterbij alleen kon DVC niet met een 0-0 tussenstand de rust in gaan. In de 41e minuut kwam SC Rouveen namelijk op voorsprong nadat de spits koelbloedig afrondde na een steekbal vanuit het middenveld.

Na de rust ging DVC op jacht naar de gelijkmaker maar kon het niet echt een vuist maken. Het worstelde, probeerde het wel, alleen wilde het simpel genoeg niet lukken. Na een uur spelen kreeg DVC de deksel op de neus nadat SC Rouveen na een goede aanval de 2-0 maakte. DVC bracht Reamon Knol nog in de ploeg maar ook Reamon kon het tij niet keren.
Een aantal keren werd DVC nog gevaarlijk, alleen ontbrak het aan de juiste eindpass of een goede voorzet. SC Rouveen kreeg in de omschakeling een aantal momenten om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar verzuimde de 3-0 te maken.
Uiteindelijk bleek dit voor SC Rouveen ook niet meer nodig. Na 90 minuten wist DVC niet te scoren en bleef het 2-0 voor de thuisploeg. Na een goed eerste half uur glipte de wedstrijd langzaam uit onze handen. Uithuilen en volgende week weer opnieuw proberen is het advies. Volgende week speelt DVC thuis tegen Olympia ‘28, op de ranglijst een directe concurrent!