DVC Dedemsvaart verslaat vv Hattem en blijft derde klasser!

Na een knappe overwinning in Ommen, was DVC nog altijd niet veilig. Ook thuis tegen vv Hattem moesten er punten worden gepakt. Daarnaast was DVC afhankelijk van de wedstrijd Dieze West – Olympia of Hardenberg – ASC. Ook de tegenstander vv Hattem speelde nog ergens voor, zij konden een periode pakken voor promotie naar de 2e klasse. Kortom een spannende middag op sportpark de Boekweit.
De scenario’s die er waren om ons veilig te spelen waren als volgt;
1. DVC Dedemsvaart speelt gelijk en Olympia verliest met meer dan 2 doelpunten verschil;
2. DVC Dedemsvaart wint en Olympia verliest of speelt gelijk;
3. DVC Dedemsvaart wint dik, Olympia wint en ASC verliest dik van het al gedegradeerde Hardenberg ‘85.
Kortom: naast de eigen wedstrijd werd er met een schuin oog naar de andere wedstrijden gekeken. Zo was er een spion naar Zwolle gestuurd om de wedstrijd van Olympia te volgen. De wedstrijd van ASC was goed via Twitter te volgen, alleen verloor deze al snel de aandacht. ASC kwam namelijk al snel voor en won uiteindelijk met 1-7.
Uiteindelijk moest DVC Dedemsvaart het natuurlijk zelf ook nog “even” doen en een goed resultaat neerzetten. De wedstrijd destijds in Hattem verloor DVC met harde cijfers, 5-1 voor Hattem. Tijd voor revanche dus!
DVC schoot uit de startblokken en creëerde meteen een aantal mogelijkheden met na 3 minuten spelen de grootste: Mick Kuilder schoot de bal op de lat in een één op één situatie met de keeper! DVC was heer en meester en overdonderde vv Hattem volledig. Er kwamen meerdere mogelijkheden, alleen het paste een beetje in het beeld van dit seizoen want de doelpunten bleven uit. Na de eerste drinkpauze leek vv Hattem wakker en raakte de wedstrijd meer in balans.

De grootste kans voor vv Hattem was een kopbal van Ramon Hulleman! Ramon kopte onbedoeld de bal bijna achter eigen doelman Stan Kroezen. Gelukkig ging de bal via de lat over het doel.
Even later had Ramon Hulleman bijna een doelpunt aan de andere kant te pakken! Na één van de vele weergaloze ballen van Martijn Ballast nam Ramon de bal knap aan. Nog knapper was dat Ramon in dezelfde beweging met zijn andere been de bal meteen langs de keeper schoof! Eindelijk leek de verlossende en verdiende 1-0 gemaakt te zijn, maar toch ging dit feest niet door. Een oplettende verdediger van vv Hattem kon namelijk met een uiterste krachtsinspanning het doelpunt voorkomen. Het bleef dus 0-0. Wat het extra spannend maakte was dat Olympia op dat moment op een 0-1 voorsprong was gekomen in Zwolle.
Met deze standen gingen de ploegen de rust in. Dieze West – Olympia 0-1 en DVC – vv Hattem 0-0. Dit zou betekenen dat DVC de nacompetitie in zou gaan. Na de rust was de wedstrijd wat meer in balans. Toch bleef DVC gretig en kreeg het na 49 minuten spelen een penalty! Melvin Hulleman werd in het strafschopgebied tegen de vlakte gewerkt waardoor de bal op de stip belande.
Martijn Ballast mocht achter de bal gaan staan en bleef zoals altijd, ijskoud! Rustig schoof hij de bal in de hoek! 1-0! Maar met de stand in Zwolle was DVC nog altijd niet veilig. Dit veranderde vlak voor de drinkpauze in de 2e helft! Spion van dienst in Zwolle meldde dat Dieze West het speloverwicht eindelijk om had gezet en de gelijkmaker had gescoord! 1-1! Dit betekende dat DVC, over Olympia heen wipte op de ranglijst en naar de veilige virtuele plek 8 klom!
Met nog zo’n 25 minuten op de klok, het scenario waar DVC op had gehoopt! Maar ja, zoals wij allemaal weten, duurt een wedstrijd 90 minuten en is het pas klaar na het laatste fluitsignaal! Ik kan u alvast vertellen, hou dit gevoel maar even vast.
Want waar DVC zelf op een 2-0 voorsprong kwam, wederom door een knap ingeschoten penalty van Martijn Ballast, kwam ook Olympia weer voor in Zwolle 1-2. Er waren nog 10 minuten te spelen wat betekende dat DVC toch weer naar de nacompetitie-plek schoof. Vv Hattem probeerde het ook wel alleen DVC hield met man en macht vol en de 2-0 leek wel binnen. Het was dus puur afwachten wat de ontknoping in Zwolle zou worden.
Jahoor! Zo ineens een bericht! Penalty Dieze West en dus de kans op 2-2! En dat met nog 5 minuten te spelen! Toch was er enige verwarring want na het bericht van de penalty, kwam er nog geen bericht van de score terug! Wat het nog verassender maakte was dat Olympia er zelfs meteen weer 2-3 van had gemaakt! De vreugde en toen weer de teleurstelling bij DVC was groot.

Tot de spion zich weer meldde! Wederom een penalty voor Dieze West! “Ik ben serieus!” De hoop bij DVC kwam terug, zelf stonden wij ondertussen ook nog te voetballen en was het nog altijd 2-0. Dieze west benutte ook deze keer de penalty en kwam terug tot 3-3! Toen er werd afgefloten in Zwolle was het nog afwachten op het einde in Dedemsvaart. Niet veel later floot ook hier de uitstekend leidende scheidsrechter af en was het groot feest!
Een zeer knappe prestatie van de mannen van Arjon Hilberink, die vorige week en deze week deden wat er gevraagd werd. 0-3 winnen in Ommen en vandaag 2-0 winnen van vv Hattem. Ook bij vv Hattem was het feest, want ondanks de nederlaag pakte zij de periode voor promotie naar de 2e klasse. Wij wensen vv Hattem veel succes en ook de andere ploegen die de nacompetitie gaan spelen.