DVC Dedemsvaart wint derby van Avereest

Waar de laatste wedstrijd tegen Olympia tegen de verhouding in verloren werd, stond zaterdag de belangrijke derby tegen Avereest op het programma. Waar voor Avereest het doek al gevallen lijkt, heeft DVC nog alle kansen om uit de degradatiezone te verdwijnen. Wel moeten er dan nog de nodige punten worden verzameld in de komende wedstrijden.
Tegen Avereest begon DVC meteen erg sterk. Het was ook binnen de minuut dat de eerste kans voor Melvin Hulleman te noteren was. DVC had de eerste tien minuten de zaken goed op orde en zocht naar de openingstreffer.

Na de tien minuten knokte Avereest zich terug in de wedstrijd. De ploeg uit Balkbrug werkte hard en zocht veelvuldig de duels op. DVC had het hier moeilijk mee en werd slordiger aan de bal. Echte grote kansen bleven aan beide kanten uit.
Na een half uur was er punt ter discussie. Ramon Hulleman haalde een speler van Avereest onderuit. De scheidsrechter was overtuig van een gele kaart alleen bij Avereest zag men liever een rode prent. Het bleef bij geel en de vrije trap werd gemist.

Vlak voor rust kon DVC zich weer wat beter oprichten en creƫerde het wat mogelijkheden. Uit een actie van Melvin Hulleman kwam een voorzet naar de tweede paal. De bal viel bij Mick Kuilder die meteen uithaalde. De bal ging richting het doel en nummer tien Quinten Prins was er als de kippen bij om de bal definitief raak te koppen. 1-0!
Na de rust zetten DVC het een en ander om, om zo wat meer duel kracht te hebben op het middenveld. De 1-0 voorsprong moest en zou over de streep getrokken worden. DVC kwam ook erg goed uit de kleedkamer en kwam na vijftig minuten op een 2-0 voorsprong, tenminste dat dachten we. Volgens de grensrechter was Mick Kuilder iets te gretig bij het inlopen op de rebound van Tygo Ouwekerk en stond dus buitenspel.

DVC kreeg meer mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, zo raakte de ingevallen Ben Gerritsen de paal na een knappe actie. Avereest was even daarvoor dichtbij de gelijkmaker maar Stan Kroezen redde knap op een kopbal. Avereest probeerde het nog wel, maar werd niet echt meer gevaarlijk. Waardoor DVC de belangrijke punten pakte! 1-0!
Het was geen weergaloze wedstrijd maar een wedstrijd op strijd en inzet, met als resultaat 3 hele belangrijke punten. Volgende week staat een belangrijke uit wedstrijd naar ASC Dalfsen op het programma. ASC bezet momenteel de 10e plek met 1 punt achterstand op DVC, wat nu op de veilige 8e plek staat.