DVC Dedemsvaart wint thuis van FC Ommen

Nadat DVC vorige week met een slecht gevoel de winterstop uit kwam tegen Hattem (5-1 verlies) kon DVC zich vandaag revancheren in de eerste thuiswedstrijd van de tweede seizoenshelft.

DVC schoot uit de startblokken en vanaf de aftrap kwam de bal bij Mick Kuilder terecht die meteen de doelman van FC Ommen testte. Na deze poging volgde een aantal hoekschoppen en daaruit viel ook de 1-0 voor DVC. De bal kwam terecht bij Melvin Hulleman die de bal binnen frommelde.

Zo stond DVC na 2 minuten al voor. Na het doelpunt bleef DVC de betere ploeg en kreeg het de beste mogelijkheden. Na zo’n half uur veranderde het spelbeeld. DVC werd nu door FC Ommen wat naar achteren gedrukt. Dit resulteerde ook in een poging van afstand op de lat voor FC Ommen.

Met een 1-0 voorsprong ging DVC de rust in. Na de rust had FC Ommen de grootste kans op de gelijkmaker. Echter zat Stan Kroezen er goed bij. In de omschakeling kreeg DVC eens grote kans om meteen de voorsprong te vergroten. Maar ook deze kans werd niet in doelpunt omgezet. Mick Kuilder kreeg de bal net niet bij Melvin Hulleman.

Vlak daarna kwam de mooiste aanval van DVC zijde. Vanaf Stan Kroezen werd er opgebouwd over de rechterkant. DVC speelde knap onder de druk uit en Mick Kuilder stak met een prachtige steekbal Tygo Ouwekerk richting doel. Echter kon Tygo de bal niet goed genoeg controleren en werd de aanval niet bekroont met een doelpunt.

DVC had de wedstrijd onder controle en Pim Donker bracht wat fitte wissels in het veld. Één van die wissels was Daan Valk, die niet lang nodig had om de wedstrijd te beslissen. Nadat hij de bal van zijn neef Mick Kuilder had ontvangen schoot hij de bal hard diagonaal op de doel. De pal kreeg via een polletje ook nog een lastige stuit mee voor de doelman van FC Ommen waardoor hij kansloos was. 2-0!

Na de 2-0 Mocht Musa uit JO19-1 zijn debuut maken voor DVC 1 en kwam ook onder 23 speler Bram Sieljes in het veld. DVC kwam niet meer in gevaar en pakte dus de belangrijke punten in eigen huis.

Volgende week mag DVC naar SC Lutten. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in 0-2 voor SC Lutten op sportpark de Boekweit. DVC heeft dus nog wat recht te zetten aankomende zaterdag. Ook werd zaterdag bekend dat Reamon Knol en Ben Gerritsen vanaf dinsdag aansluiten bij DVC 1.