DVC mist legio kansen en verliest van Olympia

Waar DVC vorige week belangrijke zaken deed door met 5-2 van Hardenberg ‘85 te winnen, deed het vandaag zichzelf te kort. Legio kansen werden gemist en ballen gingen er soms op miraculeuze niet in. DVC startte met wat wijzigingen omdat er enkelen afwezigen waren. Daarnaast viel Julian Brouwer tijdens de warming up uit en werd vervangen door de uiteindelijk zeer goed spelende Alex Kragt.

DVC was vanaf het begin de bovenliggende partij en kon binnen de minuut al een gevaarlijke poging van Tygo Ouwekerk en twee hoekschoppen noteren. Ook hierna bleef DVC de bovenliggende partij. Meermaals werd de ruimte achter de verdediging gevonden en werden de mannen voorin aan het werk gezet na mooie passes van Martijn Ballast en Jordi Hulleman.

Helaas voor DVC ging het veelal mis bij de laatste bal, het vinden van een medespelers voor het doel. Ook stond de doelman van Olympia regelmatig in de weg. De lange doelman plukte veel voorzetten uit de lucht. DVC kwam in de goede eerste helft eenmaal zelf goed weg. Na een foute terugspeelbal mikte de spits van Olympia naast.

DVC creëerde naast de vele voorzetten voor het doel ook andere mogelijkheden. Zo schoot Mick Kuilder hard in het zijnet, schoot Tygo Ouwekerk met een lastige stuit op doel maar de doelman van Olympia pakte alles knap. De grootste kansen waren twee één op één momenten van Jordi en Melvin Hulleman. Echter konden beide ook het net niet vinden waardoor we gingen rusten met een 0-0. stand. Gezien het spelbeeld erg verrassend.

Na de rust gooide Olympia er meer strijd tegenaan. DVC moest even wennen maar na een aantal minuten pakte het de draad weer op en creëerde het weer meerdere kansen. Maar ook nu stond daar weer de goede doelman van Olympia. Het leek wel alsof hij magneten in zijn handschoenen had. Van vele aanvallen was hij het eindstation.

En dan is het zoals de oude voetbalwet geldt. Als je hem zelf niet maakt, valt hij aan de andere kant. En dit gebeurde! Olympia kwam er gevaarlijk uit. De weggestuurde aanvaller legde terug op een meegekomen middenvelder, hij bedacht zich niet en krulde de bal knap vanaf circa 25 meter binnen. 0-1!

De klap was groot voor DVC! Met een aantal wissels en frisse krachten ging DVC op zoek naar de gelijkmaker. Echter zag je toch dat de ploeg aangeslagen was. Zoveel kansen en grip op de wedstrijd en dan valt hij aan de andere kant. DVC worstelde met zichzelf maar bleef kansen creëren, zo waren er een aantal pogingen van de ingevallen Ben Gerritsen en was ook Melvin Hulleman dichtbij.

Toch bleef het 0-1 en loerde Olympia op de counter. Na een actie op de achterlijn voor Olympia kreeg het wegens licht vasthouden een penalty. Dit met nog 10 minuten op de klok, maakte de situatie voor DVC wel erg lastig. Toch bleef DVC in de wedstrijd want de penalty werd hard op de buitenkant van de paal geschoten.

Na de gemiste penalty gooide DVC alles in de strijd om de gelijkmaker te maken. Silvan Kroezen ging de spits in en ook Niels Baas ging naar voren. Het leverde nog een enorme kans op voor Melvin Hulleman! Een lange bal werd op het hoofd van Silvan Kroezen gelegd, die hem panklaar legde voor Melvin Hulleman. Melvin schoot de bal in, alleen de doelman van Olympia keerde de bal op knappe wijze. Het mocht vandaag gewoon niet zo zijn.. het bleef 0-1 en de teleurstelling was groot bij DVC.

Waar we vorige week stegen van plek 10 naar plek 7, dalen we nu weer naar plek 9. Kortom alles staat dicht bij elkaar en er kan nog van alles gebeuren. Dat het in deze fase de nederlaag extra zuur is mag duidelijk zijn. Echter zat er vandaag genoeg vuur in de ploeg om tot aan het einde van het seizoen het maximale te behalen. DVC speelde goed, zat er bovenop en creëerde legio aan kansen. De volgende wedstrijd is over 2 weken de derby tegen vv Avereest. Wederom een belangrijke pot.