DVC speelt fusieclub derby tegen FC Ommen gelijk: 1-1

Na een goede overwinning vorige week thuis op sportpark de Boekweit tegen nummer 2 ZZVV. Kon DVC met een goed gevoel afreizen richting Ommen.

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd na een kleine tien minuten pakte Ommen iets meer het overwicht maar was de grootste kans en het doelpunt aan de andere kant. Na een goede combinatie kwam de laatste bal wat gelukkig bij Ben Gerritsen die knap de verre hoek wist te vinden en DVC op voorsprong bracht.

Na de goal bleef er een licht overwicht voor FC Ommen alleen waren de grootste kansen aan de andere kant. Tweemaal wist Quinten Prins door te breken alleen stuitte hij op de doelman van FC Ommen.

Slordig DVC

Na de thee gooide FC Ommen er nog een schepje bovenop. DVC had het lastig en was slordig in de omschakeling. In de omschakeling lag telkens veel ruimte maar DVC miste net de energie om goed uit te breken. FC Ommen kreeg nu ook meer kansen. Een kopbal uit een hoekschop werd goed gekeerd door doelman Jelmer Koes. En een afstandsschot raakte de lat.

Toch hield DVC zich goed overeind tot het spel stil kwam te liggen. Rond de 80e minuut kwam Quinten Prins hard in botsing. Een heftige hoofdwond liet het spel 10 minuten stil liggen. Prins moest uiteindelijk met de ambulance de wedstrijd verlaten. Hij maakt het gelukkig goed.

Slotfase

Na de 10 minuten werd het spel weer hervat maar omdat DVC al door de wissel mogelijkheden was moesten wij met zijn tienen verder. Niet veel later nadat het spel hervat was viel ook meteen al de 1-1. Topscorer Rik Jan de Groot wist een rebound te verzilveren.

Na de goal drong Ommen aan en kreeg DVC in de omschakeling erg veel ruimte. Echter werd er aan beide kanten niet meer gescoord. Het bleef 1-1, volgende week spelen wij op woensdag uit bij Lutten en ontvangen wij op de zaterdag om 17:00 vv Hoogeveen.