DVC trekt de stijgende lijn door

Door de weeks werd gespeeld tegen SC Lutten en werd er met 0-3 gewonnen. Een verdiende zege voor de mannen van Donker. Dat vandaag tegen de nummer 3 van de ranglijst vv Hoogeveen mocht aantreden opzoek naar wederom 3 punten. In Hoogeveen werd op 6 november gewonnen door DVC. 3-4 werd het toen.

DVC begon zeer goed aan de wedstrijd. De veldbezetting was goed en DVC stond vanaf het eerste fluitsignaal als collectief op het veld. Na een kwartier spelen kwam DVC op voorsprong. Een prachtig pass van Twan Dekker door de as van het veld, zetten Melvin Hulleman oog in oog met doelman Slot van vv Hoogeveen. Melvin won het één tegen één duel en schoof de bal door de benen van de doelman. 1-0!

Tot de rust volgde nog enkele gevaarlijke momenten, vaak via Dimitri Tempelman aan de rechterkant. Echter viel de laatste bal telkens net niet goed voor DVC. Vv Hoogeveen zette hier eigenlijk weinig tegenover. Een paar hoekschoppen en vrije trappen kreeg het wel, maar echt gevaarlijk werd vv Hoogeveen niet.

Verdubbelde voorsprong
Na de rust ging DVC op dezelfde voet verder. Het bleef voetballen als collectief en bleef kansen creëren. De ingevallen Mick Kuilder dacht nog de 2-0 te maken, alleen werd deze geannuleerd wegens buitenspel.

Frisse spelers werden ingebracht door DVC en moegestreden jongens verlieten het veld. Maar Iedereen bleef netjes zijn taak uitvoeren. Met daarin ook de complimenten voor de gehele achterhoede. Wat de laatste weken als een huis staat.

Ook toen vv Hoogeveen, centrale verdediger Kreeft als extra spits liet spelen. Gaf de achterhoede geen krimp. Het gevaarlijkste moment was nog een kopbal van Kreeft uit een vrije trap, echter was de hoek te moeilijk en kon hij de bal alleen tegen de paal koppen.

Goede flow
DVC kwam er nog een aantal keren gevaarlijk uit. Alleen miste net de finesse om het goed af te ronden. Na het fluitsignaal was er terechte euforie! DVC wint 4 van zijn laatste 5 wedstrijden en steekt in een zeer goede vorm. Hopelijk kan DVC deze lijn doortrekken in de laatste periode! Die periode begint volgende week met een uitwedstrijd bij BSVV.