DVC verliest fusieclub derby van FC Ommen

DVC heeft de fusieclub derby verloren van FC Ommen. De ploeg van trainer Pim Donker verloor met 0-1 op het eigen sportpark onder troosteloze omstandigheden.

Archieffoto.  Foto: Erik Pouls.

Het was beslist geen wedstrijd om over naar huis te schrijven. Een glad veld, wat veel minder groot was dan het hoofdveld. Daarnaast mocht er geen publiek zijn, regende het en was het koud en donker. Alle ingredi├źnten voor een saaie voetbalavond. Gelukkig voor de mensen die via de livestream de wedstrijd volgde was dit niet het geval.

Beide ploegen probeerden, ondanks de omstandigheden, goed voetbal te laten zien. Helaas lukte dit van beide kanten meestal niet. De bal stuiterde net weer te hoog op, of het veld was net wat te glad. Het lukte bij beide ploegen allemaal net niet. Wat wel lukte was de actie van Rik-Jan de Groot die met zijn grote lichaam onze aanvoerder Kevin Roozendal afschermde en zo oog-in-oog kwam met onze doelman Jelmer Koes. Zo koeltjes als hij is wist De Groot de hoek te vinden, Jelmer bleef kansloos liggen. Op een wereldkans van Mick Kuilder na was er weinig gevaar van beide kanten. Een opvallend moment na een uur voetballen was er wel: er liep een streaker over het veld. De man in kwestie had een weddenschap verloren, waarna hij een man van zijn woord was en in zijn blote kont diagonaal over het speelveld rende. Hij werd pas opgemerkt toen hij het hekje al weer over sprong, maar de weddenschap was voldaan.

Wellicht was een gelijkspel meer passend geweest bij het spelbeeld, maar goed. Volgende week spelen we een uitwedstrijd bij CSVC, de hekkensluiter zonder overwinning. We mogen ervan uitgaan dat DVC dan een betere wedstrijd op de mat legt en met een beter resultaat plaatsneemt in de kantine. Tot volgend week!

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd, mogelijk gemaakt door Gerjo Stegeman van Hoogeveen TV!