DVC verliest in de laatste minuut bij Heerde

Waar het eerder deze week tot het einde spannend was in de wedstrijd tegen ASC Dalfsen bleef het zaterdag ook spannend tot de laatste minuut. Waar het dinsdag onze kant op viel, was nu Heerde de gelukkige.

In zeer koude omstandigheden werd er afgetrapt op het kunstgras veld van Heerde. Dat beide ploegen wilden en ook konden voetballen vandaag was vanaf de eerste minuut te zien. Bij de nummer 2 van 3C lukte dit net wat beter dan bij DVC waardoor de meeste mogelijkheden dan ook voor Heerde waren.

Toch was DVC het dichtst bij een doelpunt na een kwartier voetballen; een fantastische vrije trap van Martijn Ballast ging via de binnenkant van de paal niet binnen, wel kwam de rebound nog bij Melvin Hulleman terecht alleen was deze bal te moeilijk om binnen te koppen.

Heerde was dreigender en in sommige fase kwam DVC lastig onder de druk uit. Toch hield DVC mede dankzij wederom een goed keepende Stan Kroezen toch redelijk makkelijk stand. Na mate de eerste helft vorderde werd ook Heerde wat slordiger en kon DVC toch ook weer wat vaker eruit komen. DVC kon ook niet echt gevaarlijk worden, waardoor we gingen rusten met een 0-0.

De tweede helft ging eigenlijk op dezelfde wijze verder. Heerde begon beter en kreeg bijna een grote mogelijkheid. Echter was Jordi Hulleman attent en kon hij er nog net een voet tussen krijgen waardoor de aanvaller van Heerde niet meer vrij in de zestien kon uithalen. Hierna gebeurde er echter aan beide kanten weinig. Het was koud, de mist trok verder op en het werd wat guurder. Lang leek het erop dat het wel eens 0-0 kon blijven.

Toch werd de slotfase enorm spannend. Zo’n tien minuten voor tijd kreeg DVC de mogelijkheid om enigszins wat gelukkig op voorsprong te komen. Martijn Ballast schoot vanaf rand zestien op doel, de bal veranderde van richting de keeper was verslagen alleen stond de lat DVC in de weg. Het bleef 0-0.

Na dit moment rook ook Heerde bloed en ging de nummer 2 van de ranglijst ook op jacht naar een treffer. Via een actie op de zijkant kwam een speler van Heerde gevaarlijk in het zestienmeter gebied en schoot ook snoeihard vanuit moeilijke hoek op de lat.

De blessuretijd begon en DVC mocht nog een hoekschop nemen. Deze viel binnen! Echter werd deze afgekeurd wegens het hinderen van de doelman. Bij DVC waren hier sterke twijfels over alleen de scheidsrechter was gedecideerd en keurde de goal af.

De blessuretijd ging verder en zo ongelijk als het maar kon voor de mannen uit Dedemsvaart.. schoot een middenvelder vanaf 30 meter afstand de bal strak in de bovenhoek.. 1-0 Heerde.. na de goal wilde DVC snel de aftrap nemen alleen kwam er geen doelpunt meer voor de mannen van Pim Donker.

Waar eerder deze week in een enorm gevecht met 3-2 werd gewonnen van ASC Dalfsen, werd vandaag het gevecht in de laatste minuut verloren van Heerde. Toch sluit DVC de eerste seizoenshelft goed af. In het laatste deel werd er meer strijdlust geleverd en dat resulteerde in punten. Wanneer DVC deze lijn doortrekt belooft het een mooie 2e seizoenshelft te worden.

Nu gaan we ons opmaken voor het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi. Onder aanvoering van Zaal 1 trainer Richard Kerkdijk en William Knol zal DVC de strijd aangaan. Aankomende zaterdag 17 december is er in de citadel een oefentoernooi vanaf 16:30 met SC Lutten, Marienberg en Hardenberg ‘85.

Het daadwerkelijk Protos Weering toernooi start op dinsdag 27 december. In de Citadel speelt DVC dan tegen competitie genoten in de 3e klasse; Zwolsche Boys, Olympia ‘28 en Avereest daarnaast is DVC gekoppeld aan het Hoogeveen zondag van Dedemsvaarders Levon van Dijk, Noah Schuurman en Jim Veltmaat. Kortom dit beloofd een mooi spektakel te worden. We zien u dan, voor nu fijne kerstdagen gewenst!