DVC verliest van SC Rouveen

Dat het DVC nu even niet voor de wind gaat is duidelijk, er zijn nog geen punten gepakt en er is een hele reeks aan geblesseerde spelers. Toch was een nederlaag zoals vandaag tegen Rouveen niet nodig.

DVC begon slecht aan de wedstrijd, na 4 minuten spelen was er al een eerste mogelijkheid voor SC Rouveen na slordig balverlies bij DVC. Gelukkig voor DVC werd de mogelijkheid niet benut. Toch was het na 8 minuten wel raak voor de gasten uit Rouveen. Een vrije trap bleef hangen in het zestienmeter gebied en werd zittend binnen getikt door een speler van SC Rouveen. 0-1.

Rouveen was scherper dan DVC en stopte veel energie in de wedstrijd. Het feit dat Rouveen van de akelige 0 punten af wilde was beter zichtbaar dan bij DVC. Gaandeweg de eerste helft trok DVC zich wat op aan de strijdlust van Rouveen en kwam het beter in de wedstrijd, echter zonder hele grote kansen. Zo schoten Martijn Ballast, Melvin Hulleman en Tygo Ouwekerk van afstand over. Beide teams hadden de organisatie goed staan waardoor het voor de neutrale toeschouwer geen heel aantrekkelijke wedstrijd was.

Na de rust startte DVC goed, met direct een mega kans. Alleen de net ingevallen Matthijs Schumacher schoot de bal in kansrijke positie over. DVC ging steeds nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Tygo Ouwekerk schoot voorlangs en een mooie poging van Bill Spitzers zeilde net langs de kruising. Aan de andere kant was SC Rouveen ook  enkele keren gevaarlijk, maar kwam het niet tot hele grote kansen.

Met nog twintig minuten op de klok kwam Nick Hofman er nog bij in de spits voor DVC om wat extra’s te forceren. Het bleef tot einde spannend alleen lukte het DVC niet om het net te vinden. Een wedstrijd waarin DVC zeker een punt verdiend had, bleven we wederom zonder punten achter. Dat is frustrerend alleen heerst er zeker het gevoel dat de punten wel gaan komen.

DVC 2 wist wel te winnen, thuis tegen Hardenberg ‘85 2 werd met 3-1 gewonnen. Doelpunten werden gemaakt door Dimitri Tempelman, Bram Dunnewind en Daan Valk.