DVC wint krankzinnige wedstrijd van ASC Dalfsen

In een krankzinnige wedstrijd tegen ASC was DVC Dedemsvaart uiteindelijke de gelukkigste. In een wedstrijd waarin veel op het spel stond, klimt DVC een plek en vindt het aansluiting in de middenmoot.

De wedstrijd vloog van start, zowel DVC als ASC schoten uit de startblokken. De eerste kans was voor DVC ook meteen raak. Quinten Prins nam een hoge bal knap aan, kreeg hem met enig fortuin mee, en werkte hem vervolgens langs de doelman van ASC. 1-0.

Daarna nam ASC de overhand maar creëerde het geen echt uitgespeelde kansen. Wel lieten de gasten uit Dalfsen de bal in een hoog tempo gaan en had DVC het lastig. Maar waar het voetballend even niet wilde werd er wel hard gewerk om de voorsprong te behouden. In een spaarzaam moment kwam DVC via een knap schot van Tygo Ouwekerk nog dichtbij de 2-0. Maar na deze mogelijkheid was het echt volhouden tot aan de rust. Dit lukte en DVC ging met een stand van 1-0 de kleedkamer in.

Na rust ging de wedstrijd helemaal los. Het begon met een harde botsing waarbij Jordi Hulleman aan zijn hoofd geblesseerd raakte. Lange tijd werd hij behandeld maar hij kon met een tulband verder spelen. Toen het spel weer werd hervat maakte ASC binnen de minuut de gelijkmaker. Een scherp aangesneden voorzet werd knap binnen gewerkt. Al met al op dat moment een verdiende gelijkmaker.

DVC had het erg lastig en ASC voetbalde goed. Dit resulteerde uiteindelijk zelfs in de 1-2. Ramon Hulleman haalde de doorgebroken spits neer en moest met rood vertrekken. Tot overmaat van ramp schoot de vrije trap specialist van ASC de toegekende vrije trap ook nog in de kruising. 1-2.

Gek genoeg werd DVC na de 1-2 met een man minder wat gevaarlijker. Eerst een keer via Mick Kuilder en later Jordi Hulleman met een kopbal uit een vrije trap.  DVC vocht voor wat het waard was en kreeg zelfs loon naar werken! Na een fijn aangescheden hoekschop van Martijn Ballast was het  Mick Kuilder die in de scrimmage de 2-2 maakte! Protesten bij Asc alom, maar de scheidsrechter ging hier niet in mee, hij liet de hele avond erg veel toe.

De wedstrijd stond op het punt te ontbranden, helemaal nadat ook ASC een rode kaart kreeg. Op een wat onduidelijke manier werd Jordi Hulleman geraakt aan zijn hoofd en hierop trok de scheidsrechter wederom rood! Jordi moest vervangen worden en Kevin Roozendal die dit seizoen nog niet speelde wegens blessures, verving hem.

Voor Kevin een mooi moment, wat even later nog mooier werd. De bal kwam namelijk aan de rand van de zestien meter voor zijn voeten en hij ronde zeer koeltjes af en maakte de bevrijdende 3-2!

Met nog 5 minuten op de klok kreeg ASC nog 1 grote kans. Echter stond Stan Kroezen goed gepositioneerd en keerde de inzet. Hierdoor bleef het 3-2 en won DVC deze krankzinnige pot. Een ietwat gestolen overwinning welke op karakter werd behaald. In dedemsvaart en omstreken hebben ze er maling aan.

Aankomend weekend mag DVC afreizen naar Heerde en dat zal de ploeg van Pim Donker met een goed gevoel gaan doen. In de laatste 4 wedstrijden pakte DVC namelijk 9 punten, waardoor het klimt op de ranglijst.