DVC wint tactisch schaakspel van ongenaakbaar De Zweef

DVC heeft een sterke wedstrijd omgezet in een ticket naar de volgende ronde van de beker! Op bezoek bij De Zweef won de ploeg van Pim Donker met 0-2. “Dit is als team de beste wedstrijd die ik tot nu toe heb gezien”. 

De Zweef was niet de minste tegenstander. De ploeg won vorige week de periodetitel nadat ze de eerste zeven wedstrijden van de competitie hadden gewonnen met een doelsaldo van +19. Ook in de beker waren ze ongenaakbaar. 

Met 3 overwinningen waarin 28 keer gescoord werd met slecht 1 tegengoal, was het duidelijk dat deze ploeg niet speelde voor een gelijkspel. 

Vanaf minuut 1 was De Zweef oppermachtig met balbezit. We hebben geen officiële statistieken, maar een 70-30 verdeling lijkt menig toeschouwer op zijn plek.

Daartegenover stond een dichtgemetseld elftal van DVC Dedemsvaart. In de eerste helft waren er eigenlijk geen grote kansen in de wedstrijd. Hier een schotje en daar een corner, maar geen echt gevaar van beide kanten. 

De tweede helft daarentegen, was een stuk amusanter. De Zweef kreeg gelijk na rust een grote kans, maar waar een aanvaller van De Zweef oog-in-oog stond met onze doelman schoot de aanvaller de bal een meter of 20 naast. 

Na tien minuten in de tweede helft veerde alle DVC-supporters en staf op nadat er een fout werd gemaakt in de defensie van De Zweef. Melvin Hulleman was de hele middag al alert, zo ook bij dit foutje. Hij kwam goed voor zijn directe tegenstander en schoot de bal in een leeg doel: 0-1.

Vanaf dat moment was had DVC, ondanks het weinige balbezit, de wedstrijd in handen. De defensie en het middenveld gaf geen centimeter toe. De Zweef wist geen enkele grote kans meer te creëren, maar DVC wel.

Na een tactisch schaakspel en een flinke portie strijdlust scoorde Ben Gerritsen in de 80e minuut de bevrijdende 0-2. Aron Drent gaf een mooie pass in de diepte, waarna Ben zijn rust bewaarde en de De Zweef-doelman passeerde.

In het verleden trakteerden de Dedemsvaartse voetballers de supporters nog wel eens op een onnodig spannend uiteinde van een wedstrijd, maar dat was hier niet het geval. Een knappe teamprestatie, nu op naar de loting!