In memoriam: Wesly Ester

Ons bereikte afgelopen maandag het vreselijk verdrietige nieuws dat Wesly Ester op 28-jarige is overleden. Wesly leed al ruim een jaar aan melanoom kanker.

In oktober is Wesly gestart met een behandeling d.m.v. tabletten in de hoop dat deze de cellen remden en daardoor het vocht verdween of ophield met aanmaken. Vanaf December zijn de artsen en Wesly overgegaan op immunotherapie. Met ups & downs kwam Wesly deze periode door, in mei 2021 is hij begonnen aan zijn tweede immunotherapie. Vanaf Juni 2021 ging het helaas minder door uitzaaiingen naar het hoofd. Vanaf Juli 2021 kregen wij het nieuws dat de immunotherapie niet aansloeg en dat ze in plaats van jaren nog over maanden/weken praatten.

De afgelopen maanden heeft het leven van iedereen die dicht bij Wesly stond een speciaal randje gehad door dit slechte nieuws. Maar, Wesly liet het hier niet bij. Hij had een lijst gemaakt met dingen die hij nog wilde gaan doen. Zo is hij live op Q-Music geweest met het prachtig door hem gezongen nummer “Halleluja” in Stefan’s pianobar, een kerst-orkest in zijn achtertuin gehad en mocht hij nog voor de laatste keer een wedstrijd van zijn elftal Dedi 5 bewonderen.

Wesly was sinds de oprichting van SV Dedemsvaart 5 een vaste kracht binnen het team. Hij sloeg geen wedstrijd over met als uitblinker in de wedstrijd tegen SDOL op 9 oktober 2016 waarbij Wesly als opkomende linksback vanaf randje 16 meter de bal met zijn gouden rechter strak in de kruising krulde. Verder stond Wesly bekend om zijn lobjes op het middenveld en altijd gezellige 3e helft.

Ook voor de club was Wesly onmisbaar. Denk maar aan: SVD TV, waarin hij samen met Jermain van ‘t zand het niveau van de club qua sfeer omhoog heeft getild, of de rondes die Wesly tijdens de thuiswedstrijd rond het veld rende met de SVD-vlag in zijn handen. Ook was Wesly een van de leden die de Skybox in het leven heeft geroepen en was hij met zijn eigen bedrijf altijd vast cameraman binnen de club. Zijn we nog iets vergeten? Ja zeker, het is te veel om op te noemen wat Wesly binnen de club voor ons heeft gedaan.

Dan stond er nog 1 laatste ding voor Wesly op zijn to-do-lijstje. Hij moest en zou nog een wedstrijd van Dedi 5 zien!  Telkens wanneer Wesly langs wilde komen, dan ging het helaas niet door. De tegenstander had te weinig man of de wedstrijd werd op een andere manier afgelast. Maar afgelopen zondag was het dan zover. Leider van het 5e Ramon Keupers had met Wesly afgesproken dat hij de wedstrijd te zien kreeg, al was het maar via een livestream.

De volgende dag heeft Ramon contact opgenomen met de wens-ambulance omdat Wesly niet meer zelfstandig uit bed kon komen en veel sliep. Op korte termijn kon er geregeld worden dat Wesly met de wens-ambulance naar de thuiswedstrijd van SV Dedemsvaart 5 kwam. Wij hadden speciaal voor Wesly ons wedstrijd shirt laten bedrukken met “Wesly onze strijder” zoals Wesly dat graag wilde.

Met een erehaag werd Wesly s’ochtends ontvangen door familie, vrienden en teamgenoten.

De wedstrijd trok veel bekijks en voor Wesly was dit een prachtige ochtend.

Wij wensen zijn vrouw Majka, de vrienden & familie van Wesly en al zijn verdere naasten heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Verdere informatie over de uitvaart van Wesly wordt nog gecommuniceerd.

Stuk geschreven door: Kevin Lier, leider SV Dedemsvaart 5.