Ongelukkig DVC uitgeschakeld in het Protos Weering toernooi

Gisteravond was het eindelijk weer zover! Na twee jaar op rij geen Protos Weering toernooi, kon dit jaar het spektakel weer doorgang vinden. Zoals ook de laatste jaren bij SV Dedemsvaart werden de spelers gecoacht door het duo Richard Kerkdijk en William Knol, welke samen als voetballer de grote finale hadden bereikt maar ook twee keer als trainers duo in 2017 en 2018.
DVC Dedemsvaart moest de eerst wedstrijd tegen Zwolsche Boys waar het dit seizoen op het veld van verloor. DVC Dedemsvaart begon goed alleen kreeg na zelf een aantal kansen te hebben gemist wel de 0-1 tegen. Toch bleef DVC rustig en kwam het via tweemaal Twan Dekker op voorsprong 2-1. Met name de laatste was een mooie aanval van DVC. Toch werd er niet gewonnen. In de laatste twee minuten ging het mis. Een speler van Zwolsche Boys kreeg net teveel ruimte en haalde verwoestend uit in de verre hoek. 2-2.
De tweede wedstrijd van de avond was tegen vv Hoogeveen zondag. De grote favoriet van de avond in de Citadel. Met natuurlijk Jim Veltmaat, Noah Schuurman en Levon van Dijk. DVC Dedemsvaart besloot niet af te wachten en begon met lef en druk voorruit. DVC hield keurig stand alleen na een rommel goal kwam vv Hoogeveen toch op voorsprong.
De ploeg was bij vlagen niet te houden waardoor Jordi Hulleman na een actie van Justin Benjamins van Hoogeveen te laat was en een overtreding maakte die geel opleverde. Hoogeveen speelde dit goed uit en Noah Schuurman maakte de 0-2.
Toch liep de stand niet verder uit door hard werken van de ploeg en een uitstekend keepende Stan Kroezen. Ook kreeg Jordi Hulleman nog een grote kans op de 1-2 alleen ging zijn bal van dichtbij over. Waar DVC de kans miste, werd er wel  gescoord aan de andere kant 0-3, ditmaal was het Jim Veltmaat die afronde en hierdoor leek de wedstrijd gespeeld.
Maar DVC wist toch nog iets terug te doen, Jordi Hulleman gaf een knappe bal op Quinten Prins die knap de 1-3 maakte. DVC leefde op en zocht naar meer. Echter lukte het niet meer om vv Hoogeveen echt in de problemen te brengen waardoor het 1-3 bleef.
De derde wedstrijd was tegen vv Avereest. DVC starte goed en kwam snel op 1-0 via een slim doelpunt van Ramon Hulleman. DVC speelde goed en kreeg veel kansen op 2-0. Echter keepte de doelman van Avereest een goede wedstrijd en was DVC niet meedogenloos genoeg in de afronding. Het bleef 1-0 waardoor Avereest in de wedstrijd bleef, het spannend werd en DVC minder begon te voetballen.
De spelers van DVC kregen het steeds lastiger en Avereest rook kansen. Dit leidde ook tot de 1-1.. een fout achterin werd genadeloos afgestraft door Avereest. Met nog maar een paar minuten op de klok besloot DVC een veldspeler in de goal te zetten en op jacht te gaan naar de winst. Deze kwam er helaas niet waardoor het voor DVC na 2 gelijke spelen en een nederlaag, slecht uit zag om de volgende ronde te behalen.
De laatste wedstrijd moest zeker gewonnen worden en DVC was afhankelijk van wedstrijden in andere sporthallen om als beste nummer 3 nog door te kunnen.
DVC deed tegen Olympia wel wat het moest doen. Dit keer kwam DVC wel snel op 2-0 door doelpunten van Twan Dekker en Martijn Ballast. Door geknoei achterin kwam Olympia wel weer terug op 2-1 alleen maakte DVC er vrij snel weer 3-1 van. Wederom was het Twan Dekker met het doelpunt.
Spannend bleef het nog wel want door een weergaloze treffer van Olympia werd het weer 3-2. Toch bleef DVC nu goed bij de les en kwam het via Quinten Prins kort achter elkaar op 4-2 en 5-2 en was de wedstrijd gespeeld. Twan Dekker tekende op het laatst ook nog voor de 6-2 waardoor DVC de wedstrijd won en op 5 punten eindigde.
Met 5 punten en een doelsaldo van +2 was DVC tot het laatste moment nog in de race om bij de beste nummers 3 te horen. Echter had DVC geen geluk en werd het 51e waar de beste 50 ploegen zich plaatste voor de kwartfinale. Een zuur slot op een ongelukkige avond. Er waren zeker mogelijkheden tot meer alleen de twee onnodige gelijke spelen bleken een sta in de weg. Donderdagavond speelt DVC nog een zaalvoetbal toernooi in Meppel.
Woensdag middag is er nog een recreatief zaalvoetbal toernooi in de Citadel met inloop vanaf 13.15 en aansluitend het vat leegdrinken in de kantine! Waarna op oudejaarsdag er nog carbid geschoten wordt vanaf 14:00 bij de kantine. Wees welkom en een goed uiteinde!