Strijd op de Boekweit eindigt zoals hij begon

Zaterdagmiddag om 17:00 werd er afgetrapt door nummer 3 (vv Klazienaveen) en nummer 8 (DVC Dedemsvaart) op sportpark de Boekweit. Het hoofdveld lag er slecht bij, waardoor het een zwaar veld was. Beide ploegen gaven alles wat zij hadden, maar wisten niet te scoren.

Het eerste half uur viel er weinig te noteren. Beide ploegen hadden het lastig met het veld. En hielden elkaar in evenwicht. Het laatste kwartier voor rust trok vv Klazienaveen het spel naar zich toe. Het begon met een doelpunt uit de kluts die afgekeurd werd wegens buitenspel.

Vv Klazienaveen hield goed de druk erop. En DVC had het lastig. Dit resulteerde in een zeer ongelukkig moment. Mark v/d Graaf kon een bal opvangen in het eigen zestien meter gebeid. Alleen stuitte door het veld de bal ongelukkig tegen zijn hand. Penalty..

Maar goed zoals in de titel al vermeld. Bleef de stand zoals hij begon. En was Doelman Jelmer Koes de grote held voor DVC Dedemsvaart hij keerde de strafschop knap. Waardoor er thee werd gedronken met een 0-0 ruststand.

Na de rust, was DVC Dedemsvaart beter. Na wat spelden prikjes kwam de eerste grote kans na 10 minuten spelen in de 2e helft. Het was Melvin Hulleman die 2x dichtbij was uit een corner, maar helaas geen doelpunt.

Nog geen minuut later kwam Melvin weer aan de bal in de zestien, kon draaien, alleen werd zijn inzet geblokt. De verdediger gooide zich ervoor en raakte de bal op de hand. Geen penalty wel punt der discussie, alleen mag de scheidsrechter natuurlijk beslissen. Geen strafschop.

DVC bleef beter en kwam via Martijn Ballast nog een keer dichtbij. Zijn vrije bal krulde hij op de lat. Daarnaast testte DVC de doelman van vv Klazienaveen enkele malen, maar redde hij enkele malen vraai. Met name een goed schot van Daan Valk redde hij knap.

Maar in de laatste minuut maakte de doelman van vv Klazienaveen het nog wel spannend. Melvin Hulleman zette goed druk en onthutsende de bal van de doelman. Kwam schijn voor leeg doel alleen kon hem er net niet inprikken. Hierdoor bleef het 0-0.

Een wedstrijd met veel strijd die beide kanten op kon gaan. Ondanks het gelijke spel steeg DVC, 2 plekken op de ranglijst.
En bezet DVC nu de 6e plaats. Volgende week spelen wij de derby bij Avereest. Dit belooft weer een mooi affiche te worden!