Twee (oud-)spelers keren terug bij DVC Dedemsvaart

Jarno Westerman keert terug op het oude nest

Jarno Westerman (21) keert per 2 januari terug bij DVC Dedemsvaart. De snelle buitenspeler gold binnen JVC Dedemsvaart als een groot talent en werd gescout door PEC Zwolle. Daar liep de rechtsbuiten de gehele jeugdopleiding door en debuteerde op 17-jarige leeftijd in het eerste. Helaas werd zijn verdere ontwikkeling bij PEC geremd door twee breuken in zijn voet.

Na zijn periode bij PEC Zwolle speelde Westerman voor IJsselmeervogels en DVS’33. Omdat hij meer aan spelen wil toekomen en met DVC Dedemsvaart graag hogerop wil, heeft hij gekozen om terug te keren bij de club waar het voor hem allemaal begon. De technische commissie is erg blij dat Westerman, ondanks interesse van clubs in de buurt, kiest voor een rentree bij DVC.

,, DVC Dedemsvaart heeft nog geen lange historie, maar ik wil graag mijn steentje bijdragen aan de ontwikkeling van de club. Wat is er nou mooier dan spelen in je eigen dorp en met eigen jongens proberen een stap te maken in de toekomst’’, aldus Westerman in een eerste reactie. Ook Michael de Vries, voorzitter van de technische commissie, is in zijn nopjes met de komst van Westerman: ,, Het is altijd ons doel geweest om zoveel mogelijk eigen jongens in het eerste te hebben. Jarno brengt met zijn talent en ervaring een hoop bagage mee. We zijn blij dat hij toekomst ziet in DVC Dedemsvaart’’.

Ook Ronan Zwaagstra keert terug

Naast Westerman gaat ook een ander groot talent uit de jeugd van JVC Dedemsvaart, Ronan Zwaagstra, weer aansluiten bij DVC Dedemsvaart. Zwaagstra verkaste al op jonge leeftijd naar FC Emmen waar hij flink wat jaren heeft doorgebracht. Daarna speelde hij voor MSC en HZVV. Zwaagstra, die het afgelopen jaar weinig heeft gespeeld, gaat eerst weer meetrainen om volledig fit te worden.