Vier talenten DVC naar finaleronde JongerOranje-dagen!

Afgelopen 5 mei deden er zes talenten van DVC Dedemsvaart mee aan de JongerOranje dagen in Meppel. Vier voetballers van JO-8, waarvan 1 keeper en twee voetbalsters van MO-13.

De dag bestond voor de voetballers uit kleine wedstrijden van vier tegen vier en dat de hele dag door. Ze werden gemixt met andere talenten uit de regio waardoor ook een aantal het tegen elkaar op moesten nemen. De jongens en meiden hebben genoten van de partijen die gespeeld zijn.

Voor de keepers was er een speciaal programma. Zij mochten de hele dag onder begeleiding van een keepersschool trainen en allerlei op keepers gerichte oefeningen doen. Ook dit was super leuk opgezet en het was mooi te zien hoe ook de keepers snel verbinding met elkaar kregen.

Dit alles werd gade geslagen door scouts van S.C. Heerenveen en afgelopen week kregen alle vier de voetballers bericht dat ze geselecteerd zijn voor de landelijke finaleronde van de JongerOranje-dagen.

Een erg knappe prestatie om op te vallen tussen misschien wel 200 voetballertjes en keepers.

Voor de meiden zat het er helaas niet in, maar zij hebben zich kranig verweerd tussen de jongens van hun leeftijd! Voor nu, William, Jouke, Stijn en Maxim, van harte en heel veel succes gewenst!