Zware nederlaag voor DVC Dedemsvaart in Hattem

Na 3 gewonnen oefenwedstrijden begon vandaag voor DVC de competitie met een uitwedstrijd naar vv Hattem. Vv Hattem stond één plek onder DVC dus er stond het nodige op het spel.

DVC begon niet onaardig aan het duel op een lastig bespeelbaar veld. Het ging gelijk op, maar de eerste grote kans was na 10 minuten voor DVC. Quinten Prins stuurde Mick Kuilder weg die oog in oog met de doelman de paal raakte. Even later was het Quinten Prins die ditmaal zelf de diepte in werd gestuurd na een bal van Twan Dekker.

Quinten was eerder bij de bal dan de keeper van vv Hattem en werd door de doelman neergelegd. Penalty!

Martijn Ballast mocht de penalty nemen en jaagde de bal na 20 minuten spelen tegen de touwen. 0-1.

Na het doelpunt kwam vv Hattem opzetten en werd DVC erg slordig. Hierdoor kwam DVC niet meer onder de druk vandaag en kreeg vv Hattem legio kansen. Echter was Stan Kroezen een sta in de weg en werd hij ook nog een keer geassisteerd door de lat.

Toch was het wachten op een doelpunt van de thuisploeg. Helaas voor DVC kwam die er ook vlak voor rust. Want in de 38e minuut wist vv Hattem toch raak te schieten. De druk op het doel van Stan Kroezen werd te groot. 1-1.

Na de rust begon DVC goed het kreeg wat mogelijkheden en een grote kans na goed druk zetten van Melvin Hulleman. Hij veroverde de bal en wilde hem breed leggen op de meelopen Mick Kuilder. Echter kwam de keeper tussen de bal waardoor Mick de bal niet in het lege doel kon tikken.

Meteen daarna was het Vv Hattem met een mooie aanval. De bal kwam in de zestien terecht en DVC kon de bal niet weg krijgen. Knap rondde de aanvaller van vv Hattem af. 2-1.

Na de 2-1 leek er iets geknakt te zijn bij DVC en werd net als in de eerste helft slordig en kwam niet meer onder de ruk van vv Hattem uit. Het duurde dan ook niet lang totdat de 3-1 viel. Een te korte terugspeelbal van Ramon Hulleman werd onderschept en vv Hattem wist wel raad met de geboden kans.

DVC had het lastig en had aan Stan Kroezen te danken dat de score niet opliep. Toch maakte vv Hattem er nog 2 doelpunten bij. In de ‘67 en ‘75e minuut maakte vv Hattem de doelpunten en bepaalde het de uitslag op 5-1. Harde cijfers en reden tot nadenken bij DVC.

Volgende week speelt DVC thuis tegen FC Ommen en kan het zich revancheren. Op de ranglijst blijft alles dichtbij elkaar staan.  DVC bezet na dit weekend plaats 11 maar staat ook nog maar 3 punten achter op nummer 5; FC Ommen.