DVC Dedemsvaart o21 wordt groepswinnaar en plaatst zich voor finaledag

DVC Dedemsvaart o21 heeft zich voor de finale dag van de Beltona competitie geplaatst. Een competitie waar DVC Dedemsvaart al een aantal jaren aan meedoet. DVC Dedemsvaart o21 is een mix team van DVC Dedemsvaart 1, 2, o23 en de Jo-19 en Jo-17 en staat onder begeleiding van Arjon Hilberink (de assistent trainer van DVC Dedemsvaart 1) en Chiel Dunnewind (verzorger DVC Dedemsvaart 1 en assistent trainer bij DVC Jo-17-1)

Dit jaar hadden de talenten een lastige loting met clubs als FC Dalfsen, FC Ommen en Noordscheschut. Toch wist DVC Dedemsvaart o21 zich knap als eerste van de poule te plaatsen. Een mooie prestatie van trainers; Arjon Hilberink en Chiel Dunnewind.

DVC Dedemsvaart o21 speelde maandag avond zijn laatste wedstrijd op het regenachtige koude sportpark “de Meulewieke “ tegen Noordscheschut o21. Een belangrijke avond voor de mannen in het oranje blauw. Bij winst plaatst het zich voor het eindtoernooi in Enschede waar André de begeleider van het toernooi van vorig jaar vol verwachting op ons wacht!

Dedemsvaart start de wedstrijd sterk het heeft gelijk de overhand met in de eerste tien minuten al twee aardige kansen en een aantal mooie combinaties. Na de eerste tien minuten begint Noordscheschut meer dreiging te krijgen via de snelle buitenspelers die veel zwerven over het veld.

Daan Valk zoekt in het eerste deel zijn directe tegenstander al een aantal keer succesvol op met een 1 op 1 actie. Zo na 16 minuten weer, zijn tegenstander is er klaar mee en tackled hard op de enkels van Daan. Vrije trap DVC! Deze word door Tygo Ouwekerk ingeslingerd bij de 2e paal waar Bram Sieljes opduikt om de 0-1 binnen te koppen. Vrij snel hierna krijgt DVC een corner, Maarten Sieljes trapt hem voorbij de 2e paal waar Bram Sieljes terug kopt op Bram Kobes die hem binnen werkt 0-2 na 21 minuten!  Er volgen in korte tijd nog een aantal mogelijkheden voor DVC waaronder 1 afstand schot van Tygo Ouwekerk deze word echter goed verwerkt door de keeper.

DVC geeft weinig weg en komt niet in de problemen in het eerste deel van de wedstrijd. Vanuit het niks komt een lange bal bij Bram Sieljes in de voeten die Dylan Rouw in wil spelen maar de aanvaller van Noordscheschut over het hoofd ziet. Die profiteert scherp 1-2!

DVC reageert hier scherp op Bram Sieljes raakt vanuit een corner het zijnet en Dimitri Tempelman geeft een afgemeten voorzet na een mooie aanval vol combinaties op Vincent Wind die hem net over het doel werkt.

De laatste paar minuten voor de rust word DVC wat slordiger en geeft wat corners weg doordat de bal niet weggewerkt word. In de blessure tijd van de 1e helft. Vanuit een corner een snelle counter, Daan Valk steekt Vincent Wind weg en die faalt niet in de 1 op 1 met de doelman 1-3!

Na de rust schiet DVC weer uit de startblokken om het af te maken en richting Enschede te mogen. Dimitri Tempelman word diep gestuurd, vind Vincent Wind in de spits die de bal laat lopen voor Jesper de Boer die in de rust is ingevallen en zichzelf direct beloont met een goal 1-4 na 47 minuten spelen.

Kort hierna een kans voor Dimitri Tempelman die via de keeper en de paal word verwerkt tot corner. Deze valt af Vincent Wind pakt hem op en word hard onderuit geschopt op randje zestienmetergebied. Tygo Ouwekerk ziet zijn kans en schiet de bal hard richting de bovenhoek maar de keeper heeft een fantastische redding in huis. Waarna in korte tijd nog 2 schietkansen van Daan Valk en 1 van Jesper de Boer worden gekeerd door de keeper.  Waarna er een periode van minder kansen komt waarin DVC het balletje bij vlagen lekker laat gaan en rustig blijft.

Tot in minuut 85 Daan Valk de ruimte achter de verdediging ziet van Noordscheschut en Tygo Ouwekerk hier in duikt mooie lange bal van Daan Valk, lekkere aanname van Tygo Ouwekerk die de keeper omzeilt en hem rustig afmaakt met een balletje over de liggende keeper. 1-5!

DVC wint met 1-5 uit bij Noordscheschut op een avond waar het bijna niks weggeeft, bij vlagen erg leuk spel liet zijn en veel strijd leverde. DVC mag zich dus op 17 juni gaan melden in Enschede, André we komen er aan!

Voor meer informatie kun je ook terecht op de site van de Beltona competitie;

In het seizoen 2014/15 eindigde DVC Dedemsvaart toen nog onder de naam van JVC Dedemsvaart het hoogst, met een 3e plek. Aan de finaledag doen 16 teams mee.