DVC Dedemsvaart en Zwolsche Boys delen de punten

Na een wedstrijd met een spannend slot, deelden DVC Dedemsvaart en Zwolsche boys zaterdagmiddag de punten. DVC had in de aanloop naar de wedstrijd niet het beste scenario voor handen, het werd namelijk geteisterd door vele zieken en geblesseerden. Hierdoor sloten Bram Sieljes, Bram Kobes, Vincent Bosch en Huub van Dijk aan vanuit DVC onder 23.
Ook in de warming up kreeg de ploeg van Pim Donker een tegenslag te verwerken want Reamon Knol moest geblesseerd afhaken.
Ondanks alle tegenslagen begon DVC wel goed aan de wedstrijd. DVC pakte de regie in handen en combineerde bij vlagen goed op een lastig en glad veld. De eerste mogelijkheid was dan ook voor DVC. Mick Kuilder kwam er langs op de rechterflank en kreeg de bal net niet voor bij Melvin Hulleman. Even later was het wel raak! Eerst stuitte Mick Kuilder nog in kansrijke positie op de doelman van Zwolsche boys. Maar even later belande de bal voor de voeten van Twan Dekker die beheerst de bal in de hoek schoof. 1-0!

DVC had de wedstrijd goed onder controle maar echt gevaarlijk werd het niet. Het gevaarlijkste moment voor Zwolsche boys kwam na 40 minuten spelen.. Twan Dekker speelde terug op doelman Stan Kroezen die uitgleed en de bal maar net naast zag rollen.
Vlak voor rust kreeg DVC nog een goede kans op de 2-0. Een prachtige voorzet van Jordi Hulleman kwam op het hoofd van Quinten Prins terecht die goed richting doel kopte. Echter pakte ook de doelman van Zwolsche boys de bal prachtig en dus gingen we rusten met een 1-0 tussenstand.
Na de rust was duidelijk te zien dat Zwolsche Boys er een schepje bovenop gooide. Het begon meteen met energie en drukte DVC wat achteruit. Toch pakte DVC vrij snel de regie weer in handen en was Tygo Ouwekerk met een zwevende kopbal dichtbij de 2-0. Na een uur spelen begon Zwolsche boys toch meer te komen. Het speelde veelvuldig de lange bal en slingerde voorzetten de zestien in naar de kopsterke spelers.
DVC kon goed stand houden en er zelf af en toe gevaarlijk uitkomen.

1. S. Kroezen, 12. J. Brouwer, 3. N. Baas, 10. R. Hulleman (C), 15. T. Dekker, 6. J. Hulleman, 14. M. Ballast, 16. Q. Prins, 7. T. Ouwekerk, 9. M. Hulleman, 11. M. Kuilder

Het laatste kwartier werd het alleen steeds lastiger. DVC werd slordiger in de omschakeling en bij Zwolsche Boys roken ze bloed. Toch hield de verdediging met de ingevallen Nick Hofman stand en kopte het veel weg. Echter bleef de druk op de ketel staan en viel de treffer voor Zwolsche Boys in de 85e minuut alsnog. Een bal vanaf de flank werd ingebracht en binnen gekopt. 1-1.
Na het doelpunt kon het beide kanten op. Martijn Ballast kwam nog een keer één op één maar kon helaas de bal niet langs de Zwolsche doelman krijgen.
Na het moment van Martijn probeerde Quinten Prins het nog een keer van afstand alleen de bal ging over. Na dit moment van DVC kwam Zwolsche Boys weer opzetten met een paar ballen de zestien in. Echter vielen de ballen voor Zwolsche Boys ook niet meer goed en bleef het bij 1-1.
DVC heeft hard gewerkt en kon helaas de 3 punten net niet over de streep trekken. Wel was er strijdlust en werd er goed gevoetbald op een lastig bespeelbaar veld. Op naar volgende week waar wederom een belangrijke wedstrijd wacht, uit tegen VHK.