DVC Dedemsvaart proeft eindelijk weer het zoet van de overwinning

Na dik negentig minuten voetbal was de opluchting groot op Sportpark De Boekweit. Eindelijk weer een overwinning voor DVC Dedemsvaart.

Na nederlagen tegen Nieuwleusen, ZZVV en Vitesse’63 en een remise met SC Lutten was een zege meer dan welkom. BSVV werd, terecht, maar nipt met 2-1 verslagen. Martijn Ballast werd tien minuten was tien minuten voor tijd de gevierde man met een benutte penalty.

Waar DVC tegen Nieuwleusen en ZZVV nog aardig meevoetbalde, kansen kreeg, maar deze niet benutte, daar ging het vorige week tegen Vitesse’63 in het tweede bedrijf zwaar door de ondergrens. De thuisploeg profiteerde daar gretig van en won meer dan terecht met 6-2. Pijnlijke cijfers voor de ambitieuze fusieclub.

Openingsfase
In de openingsfase zag het talrijk aanwezige publiek een gretig DVC. Al na enkele minuten leek Aron Drent de score te openen. Als er een VAR was geweest op het sportpark, dan had die waarschijnlijk wel geteld. Nu ging het feest niet door. Ook Ben Gerritsen was actief. Op een mooie steekbal van Drent had Gerritsen de bal voor in het inschieten. Helaas mikte de buitenspeler naast. Ook was Gerritsen dreigend met schoten van afstand. Deze werden keer op keer gepareerd door de doelman van BSVV.

De gasten loerden op een counter. Werden met een kopbal zeer gevaarlijk, maar Jelmer Koes stond op zijn post. Uiteindelijk kon het eerste doelpunt niet uitblijven. Aron Drent slingerde een corner voor het doel. De bal bleef liggen en dan is altijd Melvin Hulleman attent. Hij gaf het beslissende zetje en het doelpunt werd uitbundig gevierd.

Op slag van rust kwam BSVV uit het niets op gelijke hoogte. Het vlagsignaal van grensrechter Van Dijk werd genegeerd door de dienstdoende arbiter. Thomas Klein Bramel was uiteindelijk de gevierde man voor de gasten uit Bovensmilde.In de tweede helft ging DVC op zoek naar de tweede treffer. Het kreeg een paar aardige kansen via onder andere Melvin Hulleman. Steeds stond de doelman op zijn post. Tien minuten voor tijd kreeg DVC de uitgelezen mogelijkheid om de 2-1 te maken via een penalty. Martijn Ballast kan je zulke klussen wel toevertrouwen. Vol overtuiging schoot hij de bal in de hoek.

Het slot werd nog uitermate spannend door dat Marc van der Graaf een dubieuze rode kaart voorgeschoteld kreeg. Volgens de scheidsrechter vanwege een buitensporige inzet. Gelukkig hield DVC stand en kan het weer voorzichtig naar boven kijken. Volgende week staat het mooie duel met VV Hoogeveen op het programma.