DVC Dedemsvaart verliest van Hardenberg ‘85

Na een goede zege vorige week thuis tegen VHK, stond vandaag de uitwedstrijd tegen Hardenberg ‘85 op het programma. Een wedstrijd die beide wel zouden willen winnen gezien de plaatsen op de ranglijst, DVC (11e) en Hardenberg ‘86(13e.)

DVC startte zeer goed, al na 2 minuten kreeg spits Melvin Hulleman een enorme kans om te scoren, oog in oog met de doelman schoot hij de bal vanuit de stuit over de keeper heen. Echter ging de bal ook over het doel heen en bleef het 0-0.

DVC had de wedstrijd aardig onder controle het eerste half uur en dat resulteerde ook in een doelpunt. Het was Daan Valk die met zijn rechter chocoladebeen verwoestend de bal tegen de touwen joeg. 0-1!

Helaas voor DVC was het 5 minuten later alweer gelijk. De spits van Hardenberg ‘85 zette goed door, kreeg hier en daar de bal wat gelukkig mee en kwam één op één te staan met Jelmer Koes. De spits bleef rustig en ronde koeltjes af: 1-1.

Dit was een flinke domper voor DVC en dat zag je terug aan het spel van de ploeg. Na rust werd het niet beter en maakte Hardenberg ‘85 al vrij snel de 2-1. Na een actie op de flank werd de bal voor het doel gegeven. Deze kwam bij een speler van Hardenberg uit die goed binnen schoot: 2-1.

Bij de 2-1 raakte ook nog eens DVC doelman Jelmer Koes zwaar geblesseerd aan zijn knie! Waar reserve doelman Stan Kroezen net een lange revalidatie achter de rug heeft, raakte nu de andere doelman van DVC geblesseerd.

Die zware tik kwam DVC niet meer te boven. Hardenberg was de betere ploeg en maakte ook vrij snel de 3-1. Het was daarna aan Stan Kroezen te danken dat DVC niet meer doelpunten om de oren kreeg.

Wel dacht DVC na hard uitkomen van de Hardenberg goalie nog aan een rode kaart. Melvin Hulleman werd hard geraakt maar de doelman raakte ook de bal. Reden voor de scheidsrechter om geen kaart te geven.

Het bleef bij 3-1, een zure nederlaag voor de mannen uit Dedemsvaart. Volgend weekend is er geen wedstrijd maar dinsdagavond wordt er thuis geoefend tegen vv Hoogeveen zaterdag.

DVC 2 wist gisteren wel te winnen en nam wel 3 punten mee uit Hardenberg. Zij speelden op de Boshoek tegen HHC. Kevin Roozendal en Quinten Prins maakten weer minuten na lang blessureleed.