DVC en Avereest delen punten

DVC en vv Avereest hebben in een vermakelijke wedstrijd uiteindelijk de punten moeten delen.

Al vroeg kwam de ploeg van trainer Pim Donker op achterstand. Na acht minuten verkeek doelman Jelmer Koes zich op een pass, waarna Niek Kuiper van Avereest de bal in een leeg doel kon schuiven. De eerste grote kans daarna kwam pas na een half uur spelen. De bal kwam in een flipperkast terecht, waarna een Avereest-aanvaller voor een nagenoeg open DVC-doel kon koppen, maar hij miste. DVC kwam met de schrik vrij, maar om eerlijk te zijn was een 0-2 achterstand voor DVC op dat punt niet echt verdiend.

Op slag van rust (lees: 45+6) kreeg DVC een strafschop. Een korte corner kwam terecht bij Ben Gerritsen, die slachtoffer werd van een oliedomme overtreding. Specialist Martijn Ballast faalde niet vanaf elf meter en zorgde er zo voor dat de thee iets zoeter smaakte.

Een doelpuntloze tweede helft, maar daarom niet minder spannend. Na ruim een uur brak Avereest door de DVC-defensie heen, maar wist de veelbelovende aanval niet te promoveren tot een doelpunt. Vijf minuten kwam er nog zo’n uitbraak, maar redde onze grensrechter wellicht een punt. Het leek geen buitenspel, maargoed, niks aan te doen.

In minut 88 kreeg Quinten Prins dé kans op de overwinning, maar ook hij wist het net niet te vinden. Karma voor ons, wellicht. Uiteindelijk blijven beide ploegen steken op een 1-1 stand. Onder de samenvatting zijn de reacties van DVC-aanvaller Ben Gerritsen en Avereest-trainer Stef Lamberink te vinden.

Aanvaller Ben Gerritsen deed na afloop zijn verhaal voor de camera van Gerjo Stegeman.

Avereest-trainer Stef Lamberink verscheen ook voor de camera van Gerjo.