DVC heeft goede flow te pakken

Na de overwinning thuis tegen ZZVV en het gelijke spel bij FC Ommen heeft DVC vandaag zich wederom een goede dienst bewezen. De goede lijn van de laatste wedstrijden werd doorgetrokken tegen SC Lutten.

Vlak voor de wedstrijd trof een heftige regenbui het goed bespeelbare hoofdveld in Lutten. Het herfstachtige weer in de lente trok helaas niet veel publiek naar de derby in Lutten.

De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang en beide ploegen konden niet echt iets creƫren. DVC had wel het overwicht maar dat leverde niet echt grote kansen op. Na een half uur spelen was er de eerste echte grote mogelijkheid. Daan Valk vond zijn neef Mick Kuilder bij de 2e paal, alleen kon Mick zijn hoofd net niet goed genoeg achter de bal krijgen om de keeper van Lutten te passeren.

Grootste kans
In de laatste minuut voor rust kwam de grootste mogelijkheid van de eerste helft. Mick Kuilder passeerde zijn man over de rechterflank en legde de bal terug naar Ben Gerritsen. Ben die de afgelopen 2 wedstrijden beide doelpunten voor zijn rekening nam, schoot echter nu de bal over het doel van Lutten. Hierdoor werd er met een 0-0 tussenstand de kleedkamer opgezocht.

DVC kwam goed uit de kleedkamer, het speloverwicht van de eerste helft werd verder uitgebouwd en de eerste treffer bleef niet lang uit. In de 55e minuut slingerde Martijn Ballast de bal voor bij de 2e paal. Daan Valk kon de bal knap terugleggen op Melvin Hulleman, die als een ware spits de 0-1 binnen tikte.
Na de 0-1 trok DVC het spel verder naar zich toe. Nog wel moest het een goede poging uit de 2e lijn vanuit SC Lutten kant toestaan, maar deze bal belandt naast het doel van de uitstekend keepende Jelmer Koes.

Het wachten was op de 2e goal van Dedemsvaartse zijde en deze kwam er ik de 71e minuut. Mick Kuilder kwam behendig van de zijkant naar binnen en haalde verdekt uit. De bal was moeilijk te pareren voor de doelman van SC Lutten en Melvin Hulleman prikte uit de rebound de 0-2 binnen.

Na de 0-2 had DVC de wedstrijd prima onder controle. En in de allerlaatste minuut van de wedstrijd kwam er zelfs nog de 0-3 op het scorebord. Dimitri Tempelman werd met zijn snelheid weggestuurd en bediende Melvin Hulleman. Melvin Hulleman bleef koel en tekende voor de hattrick.

DVC doet dus goede zaken en stijgt op de ranglijst. Aankomende zaterdag komt vv Hoogeveen om 17:00 op bezoek op sportpark de Boekweit.