DVC heeft nieuw LED licht!

Na de fusie van SV Dedemsvaart en SCD '83 is de aanvangstijd van thuiswedstrijden van het eerste elftal verplaatst van 14:30 uur naar 17:00 uur. In de winter moesten wij hierdoor uitwijken naar het kunstgrasveld, maar dat luxeprobleem is verleden tijd. 

Door deze ontwikkeling kan het eerste elftal van DVC de thuiswedstrijden die deels in het donker gespeeld worden, gewoon op het hoofdveld afwerken. Met extra licht in de avonduren op sportpark De Boekweit gaat dat ook vaak gepaard met extra lichtoverlast voor de buurt, maar niks is minder waar. Met het speciale BlackLight van LI Sports verlichten de masten het veld, en niks er omheen. Op deze manier kunnen de spelers en supporters alles goed zien op het veld, maar hebben aanwonenden geen last van de masten.

We hebben de aanwonenden van het sportpark gevraagd hoe zij tegen deze ontwikkelingen aankijken, de eerste spontane reacties zijn positief. Het licht was is aangelegd is zeer duurzaam, waardoor de energiekosten minder worden. Meer en beter licht, minder kosten. DVC heeft deze lichtmasten kunnen financieren door middel van de Rabo Clubsupport-actie. Naast de opbrengsten van deze actie heeft DVC door middel van eigen financiering en diverse subsidies, waaronder van de Gemeente Hardenberg, de masten kunnen realiseren.

Het aanleggen van de masten is uiteindelijk praktisch gerealiseerd door enkele vrijwilligers uit de klusploeg van DVC en de Dedemsvaartse bedrijven Linde Kroon en Moerwijk. Als DVC er in de toekomst voor kiest om het sportpark te verhuizen naar een andere locatie, dan kunnen deze masten worden gedemonteerd en meegenomen naar de nieuwe locatie.