DVC wint belangrijk duel van Hardenberg ‘85

Na de gelijke spelen tegen Zwolsche Boys en paktte DVC Dedemsvaart belangrijke punten tegen Hardenberg’85. DVC stijgt van plek 10 naar plek 7, maaaar dat kan ik deze klasse volgende week zomaar weer anders zijn. Kortom elke wedstrijd tot het einde blijft spannend en belangrijk.
Met die verstandhouding begonnen DVC Dedemsvaart en Hardenberg ‘85 ook aan de wedstrijd. Een wedstrijd die in de volksmond dan ook wel een zes punten wedstrijd wordt genoemd. Het veld was door de vele regenval glad en dat leverde na 5 minuten spelen een mega kans op voor Hardenberg ‘85.
Stan Kroezen kapte knap en rustig de spits uit alleen verloor daarna de grip. Stan kon de bal nog net weg tikken alleen kwam deze in de voeten van good old Rick Broek van Hardenberg ‘85. Die leek te gaan scoren, maar raakte de paal.
Verder waren er geen grote kans in het eerste kwartier en ging het vrij gelijk op. Na 16 minuten spelen kwam DVC Dedemsvaart met de eerste grote kans meteen op voorsprong. Mick Kuilder werd weggestuurd, kwam oog in oog met de doelman van Hardenberg ‘85 en mikt de bal hard tussen de benen van de keeper door. 1-0.
Na de 1-0 leek DVC Dedemsvaart vertrouwen te krijgen en had Hardenberg ‘85 het lastig. DVC Dedemsvaart ging op jacht naar de 2-0, alleen bleef deze nog vrij lang uit. Zo schoot Tygo Ouwekerk knap vanaf rand zestien alleen keerde de doelman even knap, raakte Mick Kuilder nog een keer de lat, dwarrelde een voorzet van Mick bijna binnen en schoot een verdediger van Hardenberg ‘85 de bal bijna in eigen doel.
Toch werd er voor rust nog de 2-0 gemaakt! Het was Tygo Ouwekerk die knap diagonaal de bal naar de hoek schoot. De doelman van Hardenberg ‘85 redde in eerste instantie nog alleen was spits Melvin Hulleman er als de kippen bij om de rebound af te ronden. 2-0!

Na de rust kreeg DVC Dedemsvaart kansen om de score verder uit te bouwen. Niels Baas kopte over en Melvin Hulleman en Jordi Hulleman stuitte op de goede doelman van Hardenberg ‘85. Toch was DVC Dedemsvaart niet meer zo dominant als in de eerste helft. Dit resulteerde ook in een tegen treffer. DVC Dedemsvaart kreeg de bal niet goed weg waardoor de bal bij een spits van Hardenberg ‘85 in de voeten kwam. De spits draaide fraai weg, haalde verwoestend uit en liet Stan Kroezen kansloos. 2-1.

Even later was de teleurstelling bij DVC Dedemsvaart compleet. Hardenberg ‘85 kreeg een vrije trap en de bal zeilde wederom mooi binnen. Zo was DVC Dedemsvaart lange tijd heer en meester en had het kansen op de 3-0 maar was de stand weer in evenwicht: 2-2.
Ondanks de teleurstelling toonde DVC Dedemsvaart zich veerkrachtig en zocht het meteen de aanval. Mick Kuilder zocht zijn tegenstander op, vloog er langs en knalde in de verre hoek raak! DVC Dedemsvaart gaf meteen antwoord! 3-2.
Net als in de eerste helft toen DVC Dedemsvaart op 1-0 kwam gaf het DVC Dedemsvaart vleugels en was het een enorme tik voor de gasten. DVC Dedemsvaart kreeg kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. In eerste instantie was Mick Kuilder wederom dichtbij. Maar even later was het toch raak. Een hoekschop van Quinten Prins werd binnen geschoten door spits en goalgetter Melvin Hulleman! 4-2.

De wedstrijd was gespeeld en DVC Dedemsvaart kreeg nog kansen om de score te verhogen. Melvin Hulleman werd weg gestuurd en faalde oog in oog met de doelman niet en maakte hierdoor zijn hattrick compleet. 5-2.

Ook Mick Kuilder leek nog een hattrick te maken, alleen keurde de grensrechter in de laatste minuut zijn doelpunt af wegens buitenspel. Zo eindigde de wedstrijd in een mooie 5-2 zege voor DVC Dedemsvaart. Een goede en belangrijke overwinning! Zo staat DVC Dedemsvaart ineens weer op plek 7, maar zoals aangegeven is de race nog zeker niet gelopen en moeten we nog hard aan de bak. DVC speelt nog 2x uit en 4x thuis.