DVC wint boeiend duel met Hoogeveen

DVC heeft een doelpuntrijk en boeiend duel in en met Hoogeveen gewonnen met 3-4. De Dedemsvaartse doelpunten kwamen van Ben Gerritsen, Ramon Hulleman, Ingwer Huizinga en Dimitri Tempelman.

Ondanks de goede einduitslag, was het schrikken voor DVC in de beginfase. Al na 45 seconden schoot Hoogeveen de bal op de paal. De eerste tien minuten waren, met name aan de kant van DVC, redelijk rommelig. Waar de ploeg nog moest wennen aan het kunstgras, was Hoogeveen er op gebrand om de openingstreffer te maken. Echter, na tien minuten, was daar Mick Kuilder die zijn directe tegenstander zijn hielen liet zien waarna hij een prima voorzet afleverde. De bal kwam terecht bij Ben, die goed keek en de bal keurig in het doel van Hoogeveen schoof: 0-1.

Niet veel later was er een foutje, niet de laatste van middag, aan de kant van Hoogeveen. Ramon Hulleman was er als de kippen bij om het foutje af te straffen. Een verkeerde pass werd onderschept door Ramon, die dodelijk was in de afronding: 0-2 na een kwartier spelen. Waar DVC de doelpunten kreeg, was het Hoogeveen die het meeste balbezit had en de meeste kansjes kreeg. Echter, bleef groot gevaar uit.

De rest van de eerste helft en het begin van de tweede helft was redelijk tam. Beide teams keken de kat uit de boom en gingen niet met volle intensiteit duels aan. Na een uur ging Ingwer Huizinga, die een prima wedstrijd speelde, maar even op avontuur. Vanaf de linksback positie demarreerde hij richting het doel van Hoogeveen. Na wat hotseknots voetbal, een struikelpartij en een gelukkige stuiter kreeg Ingwer een kans die hij gelukkig niet onbenut liet: 0-3.

Niet veel later was daar de 1-3 van Hoogeveen, maar daar werd (bijna) niemand zenuwachtig van. Na zeventig minuten kwam Dimitri Tempelman in het veld, die nog geen drie minuten later de 1-4 binnen schoot. Een mooi moment voor de vleugelflitser! In de 80e minuut maakte Hoogeveen via een keurig afstandsschot de 2-4. Er gebeurde, naast de doelpunten, niet gek veel in de tweede helft. Daarom was een ieder verbaasd toen de arbiter zes minuten blessuretijd bijtrok, waarin Hoogeveen nog een keer scoorde. Ondanks dat DVC een prima wedstrijd speelde en het verdiend had om te winnen, was de opluchting groot nadat er na 96 minuten een einde werd gemaakt aan dit zinderende duel. Een mooie overwinning, die wellicht de start is van een goede serie.

Volgende week gaat DVC Dedemsvaart op bezoek in Nijverdal, bij De Zweef. Natuurlijk is de competitie het belangrijkst, maar wie zegt er nee tegen een mooi bekeravontuur? Wij niet!