DVC wint in Hasselt

DVC Dedemsvaart wint haar eerste wedstrijd in Hasselt tegen Olympia’28. Waar in het vorige wedstrijdverslag al werd aangegeven dat het geloof er was dat de punten zouden komen, gebeurde dit direct de eerstvolgende wedstrijd. Olympia werd met 0-2 over de knie gelegd, een fijne, maar bovenal verdiende opsteker voor de ploeg van Pim Donker.

De eerste 10 minuten had Dedemsvaart het lastig op het spekgladde veld. Dit veld maakte dat DVC het over een andere boeg moest gooien en de mouwen moest opstropen. Middenvelder Jordi Hulleman  nam hierin meermaals het voortouw en gaf zo het juiste voorbeeld voor DVC.  Toch was de eerste kans voor Olympia’28, maar gelukkig voor DVC stond doelman Jelmer Koes op de juiste plek om het gevaar eenvoudig onschadelijk te maken. De eerste kansen voor DVC kwamen via een omschakeling. Een schot van afstand van Daan Valk en daarna een grotere mogelijkheid voor Mick Kuilder.

Door de vele regen en het natte veld bleek voetballen lastig. Veel ballen schoten van de voet of door, hierdoor werd het niveau niet beter, maar de wedstrijd wel vermakelijk. In de 35e minuut kwam DVC uit een hoekschop op voorsprong. Daan Valk legde de bal goed bij spits Nick Hofman op het hoofd. Deze kans was zeker besteed aan Hofman die de 0-1 binnen knikte.

Vlak voor rust had Mick Kuilder er nog 0-2 van kunnen maken alleen werd zijn inzet gekeerd door de doelman van Olympia ‘28. Waar de 0-2 vlak voor rust niet viel, gebeurde dat wel na 10 minuten in de tweede helft. Een goede acties van Mick Kuilder werd binnen geschoten door Melvin Hulleman, 0-2.

Na de 0-2 bracht Olympia ‘28 een extra aanvaller in de ploeg. DVC werd achteruit gedrukt maar had de organisatie goed staan en kon er in de omschakeling gevaarlijk uit komen. Met name de ingevallen Tygo Ouwekerk was met 2 knappe pogingen dichtbij.

Ondanks de goede organisatie werd Olympia ‘28 toch nog 2x gevaarlijk. 5 minuten voor tijd eindigde een kopbal op de lat en in de laatste minuut bracht doelman Jelmer Koes redding op een kopbal. Tussendoor had DVC een mega kans op 0-3 alleen Mick Kuilder legde de bal niet goed genoeg breed op de meegelopen Twan Dekker.

Uiteindelijk bleef de 0-2 dus op het bord en kon DVC drie verdiende punten bijschrijven. Volgend weekend is DVC 1 vrij, waardoor er dinsdagavond geoefend gaat worden tegen SVV Sibculo. Om 20:00 wordt er afgetrapt op sportpark de Boekweit.

DVC 2 speelde met 2-2 gelijk tegen SC Lutten 2. DVC kwam wel 0-2 voor, alleen kon de voorsprong niet vasthouden.