Een terugblik op de voorbereiding

Het was voor Pim Donker en zijn staf een moeilijke opgave om uiteindelijk een selectie van bijna veertig spelers terug te brengen naar 18. Het is uiteindelijk gelukt en het elftal heeft een prima voorbereiding gehad! ‘’Een voorbereiding is natuurlijk om van te leren, en dat hebben we zeker gedaan’’, stelt de trainer van DVC.

Bruchterveld – DVC Dedemsvaart

De eerste oefenwedstrijd met de huidige samenstelling van DVC 1 was tegen Bruchterveld. ‘’De gehele wedstrijd waren wij overheersend en speelden we als een goed team. Het was de eerste keer in de vaste samenstelling dus het was allemaal even wennen.’’ Bruchterveld kwam vlak voor rust op een 1-0 voorsprong door een foutje in de verdediging. ‘’Een terugspeelpass kwam net voor hun spits die het eerste schot van de wedstrijd er gelijk in schoot. ‘’

Na de rust was het de beurt aan DVC om doelpunten te maken, dat lukte. ‘’Waar in de eerste helft de precisie ontbrak om een goede eindpass te geven of schot te lossen, viel het in de tweede helft als een puzzel in elkaar’’. Binnen twintig minuten lag de bal al vier keer in het Bruchterveldse doel.

Waar vorig jaar een oefenwedstrijd met moeite gelijk werd gespeeld door SCD ’83, werd er nu ruim gewonnen. ‘’De individuele klasse van dit team waas nu heel erg te zien. Vorig seizoen hadden we met alles moeite, maar nu kan je zien dat er echt een goed team staat’’.

DVC Dedemsvaart – SVV ’69 4-1

De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe DVC was tegen SVV ’69. De ploeg van de Dedemsvaartse trainer Henri Vogelzang ging echter weer met lege handen naar huis: 4-1 overwinning voor DVC. ‘’Deze wedstrijd was te vergelijken met Bruchterveld. We hadden veel de bal, creëerden veel kansen maar de afronding zat niet mee. Met name de keeper van SVV was een grote sta-in-de-weg.’’

Kloosterhaar – DVC Dedemsvaart 0-5

Het team van Pim Donker had geleerd van de eerste twee wedstrijden wat betreft de beginfase. ‘’In de wedstrijd tegen Kloosterhaar waren we dominant vanaf minuut 1. We speelden heel goed en gaven de thuisploeg geen schijn van kans.’’ Echter, de twintig minuten voor rust waren ‘verschrikkelijk slecht’. ‘’Ik heb me ontzettend zitten opvreten, alleen gelukkig vielen er geen tegendoelpunten’’.

Het blijkt een terugkerend fenomeen. Wie bij DVC naar doelpunten wil kijken, moet vanaf de rust komen. ‘’Binnen een mum van tijd stonden we 5-0 voor. De Twitteraar durfde zelfs te speculeren over 0-10. Dan weet je dat het goed loopt’’. Uiteindelijk bleef de stand haken op 0-5, maar het had nog meer kunnen zijn.

LTC – DVC Dedemsvaart 3-1

De eerste nederlaag werd geleden bij tweedeklasser LTC uit Assen. Het duel werd beslist op details, maar het enige detail dat ertoe doet is dat de eindstand 3-1 was. ‘’LTC was al perfect op elkaar ingespeeld en je kon goed zien dat ze echt een team zijn. Waar wij ook goed aan de weg aan het timmeren zijn, staat LTC er net weer een stapje boven.’’

Drienerlo – DVC Dedemsvaart 2-4

De laatste bekerwedstrijd werd na, alweer, een zwakke eerste helft, de grote Daan Valk show. Het was een matige wedstrijd waar DVC moeite had met de studenten van Drienerlo. ‘’Grip krijgen op deze jongens was moeilijk. Maar na rust werden zij vermoeid en konden wij er overheen denderen. Helaas met twee tegentreffers was het nog spannender dan had gemoeten.’’

Daan Valk was goed voor drie doelpunten als invaller, wat de geschiedenisboeken in gaat als de eerste ‘officiële’ hattrick van het nieuwe DVC Dedemsvaart.

Waar meestal de dingen wel goed gaan, werden bij deze wedstrijd door een aantal toeschouwers vraagtekens gezet bij de opstelling en de wissels. Aron Drent stond namelijk op rechts buiten, terwijl Dimitri Tempelman op de bank zat. Uiteindelijk werd Aron verschoven naar de spitspositie en werd de goed spelende Melvin Hulleman naar de kant gehaald. ‘’Ik wilde rouleren en spelers op bepaalde posities uitproberen. Dit zorgde natuurlijk ervoor dat we een ander systeem en een andere speelwijze moesten hanteren. Ook hier hebben wij als staf van geleerd’’, ligt de oefenmeester toe.

Waar Pim zeer tevreden is over de voorbereiding, zijn er een paar spelers die hem positief verrast hebben. ‘’Ben Spitzers is iemand die we echt goed kunnen gebruiken. Een fantastische voetballer die wat extra bent vanaf die rechtsback positie.’’

Ook Melvin Hulleman is hem positief opgevallen. ‘’Ik ken Melvin natuurlijk al van vorig jaar. Hij weet dat er een extra aanwas van spelers komt en zijn motivatie en instelling om er dan alles aan te doen om in de spits te staan, dat kan ik ontzettend waarderen’’.Ook het leiderschap van Kevin Roozendal is Pim blij mee. ‘’Kevin brengt de rust in het veld die wij nodig hebben. Ik zet met mijn staf de lijntjes uit op het veld en Kevin zet dit voort door iedereen scherp te houden en alle koppies dezelfde kant op te zetten.’’

Voor Pim en zijn mannen is het nu zaak om deze goede vorm door te trekken naar de competitie en henzelf te belonen. Waar het schip gaat stranden? Dat zien we wel. ‘’we gaan een mooi jaar tegemoet, met een team dat zowel binnen als buiten de lijnen van het veld een vriendenteam is. We gaan voor het hoogst haalbare, de tijd zal ons leren wat dat is’’.