Nederlaag DVC Dedemsvaart bij Zwolsche Boys

Na een eerste zege en daaropvolgend een vrij weekend, mocht DVC afgelopen zaterdag op bezoek bij Zwolsche Boys. Echter draaide deze wedstrijd uit op een teleurstelling voor DVC.

Zowel DVC als Zwolsche boys hadden tot op heden 3 punten, dus voor beiden was het een belangrijke wedstrijd. Zwolsche boys zakte meer in en liet DVC het spel maken. DVC had het overwicht alleen lag het tempo net wat te laag om door de Zwolsche muur te breken.

Na 11 minuten was de eerste goede counter van de Zwollenaren wel meteen gevaarlijk, sterker nog.. meteen een doelpunt. Een voorzet werd door de zeer bedrijvige spits binnen gekopt buiten bereik van DVC goalie Jelmer Koes.

DVC bleef na de tegengoal de bovenliggende partij, alleen waren kansen spaarzaam. De grootste kwam er na een half uur via Melvin Hulleman. Die vanuit een lastige hoek de doelman met een rollertje niet kon verschalken. Ook Daan Valk kwam in kansrijke positie maar werd voordat hij kon uithalen aan de kant gedrukt. DVC dacht aan een strafschop, maar hier ging de scheidsrechter niet in mee.

Even leek er met 1-0 gerust te gaan worden, toen vlak voor rust DVC de deksel flink op de neus kreeg. Zwolsche boys schakelde scherper om, kreeg teveel ruimte en profiteerde daarvan. Gemakkelijk werd de aanval uitgespeeld en werd de 2-0 binnen gewerkt.

Na de rust was DVC wel meteen scherp. Want de eerste hoekschop in de tweede helft leverde meteen de aansluitingstreffer op! Daan Valk legde de bal panklaar op de altijd hardwerkende Melvin Hulleman die knap de 2-1 binnen kopte.

Echter kon DVC na de 2-1 alsnog geen vuist maken.. het bleef de bovenliggende partij alleen kon Zwolsche boys makkelijk stand houden. Trainer Pim Donker wisselde 3 spelers en hoopte op nieuw elan. Dit kwam er ook want de ingevallen Julian Brouwer was meteen gevaarlijk met een vrije trap die bijna door een speler van Zwolsche boys in eigen goal werd verwerkt. Vlak daarvoor had Zwolsche boys overigens ook de 3-1 kunnen maken, wederom in de omschakeling.

DVC bleef knokken alleen zonder resultaat. Kansen werden zelden gecreƫerd tegen het stugge Zwolsche Boys. Hierdoor eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 2-1 nederlaag voor de mannen van Pim Donker.

Volgende week speelt DVC na 2 uitwedstrijden te hebben gehad weer thuis. Dan wordt er afgetrapt tegen nummer 3, VHK uit Sint Jansklooster. VHK verloor zaterdag haar eerste wedstrijd dit seizoen met 1-2 tegen SC Rouveen.

DVC 2 wist overigens zaterdag wel te winnen. Het werd 3-5 in Ommen, waardoor DVC 2 zich nestelt in de middenmoot.