Spanning stijgt, DVC Dedemsvaart wint knap in Ommen

Door de versterkte degradatieregeling is het ongekend spannend in staart van de competitie. Er moest dan ook gewonnen worden van FC Ommen om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. De spanning stond erop voor trainer Arjon Hilberink en zijn mannen. Ook voor FC Ommen was de wedstrijd belangrijk, zij doen namelijk nog volop mee voor de laatste periode om promotie naar de 2e klasse.

Doordat beide teams moesten, begon de wedstrijd scherp en fel van beide kanten. Er werd elkaar geen centimeter gegund op het middenveld waardoor veelal de lange ballen werden gehanteerd. Ommen had het net iets beter voor elkaar en kreeg ook de gevaarlijkste mogelijkheden. Meer dat dat was het ook niet en we leken te gaan rusten met een 0-0 tussenstand.

Toch beet DVC nog twee keer van zich af! Eerst werd Ramon Hulleman hard onderuit gehaald richting doel, wat geel op leverde voor de centrale verdediger van FC Ommen. Even later was het Tygo Ouwekerk met een grote kans na een verre ingooi van Quinten Prins. Echter kreeg Tygo de bal er niet in.

Het was duidelijk dat details deze middag wel eens het verschil konden maken. En zo gebeurde het ook na rust. Een afgeslagen bal uit de hoekschop werd knap binnen geschoten door de hardwerkende Quinten Prins! In een streep belande de bal in het doel! 0-1!

Na de 0-1 zette FC Ommen aan, alleen bleef DVC compact en gaf het weinig ruimte weg. Het werd voor DVC nog comfortabeler toen er wederom uit een standaard situatie werd gescoord! Het was Nick Hofman die boven iedereen uit torende en hard raak kopte. 0-2!

Na de 0-2 wisselde DVC en zette het frisse krachten erin. Reamon Knol maakte zijn rentree en ook Ben Gerritsen en Niels Baas kwamen erbij. DVC kreeg het vanmiddag niet meer lastig, sterker nog, FC Ommen kon met 10 man verder. Na een handbal kreeg de verdediger die Ramon Hulleman in de 1e helft hard onderuit haalde zijn 2e gele kaart.

Na de rode kaart lag er veel ruimte voor DVC, deze ruimte werd door een heerlijke aanval ook benut. Reamon Knol bediende Ben Gerritsen, Ben vond op zijn beurt de bedrijvige Tygo Ouwekerk. Tygo bleef ijzig koel en schoof de bal in de hoek 0-3. Na de 0-3 waren er nog mogelijkheden op meer doelpunten maar deze bleven uit. Pascal Pothof en Matthijs Schumacher kwam nog in het veld om de overwinning veilig te stellen.

DVC Dedemsvaart boekt dus een knappe 0-3 zege bij FC Ommen. Door de zege blijft DVC kans houden op lijfbehoud en het ontlopen van nacompetitie. Het is daarin wel afhankelijk van het resultaat van ASC Dalfsen en Olympia ‘28 en moet zelf een goed resultaat (lees: winst) behalen tegen vv Hattem.