Sterk DVC Dedemsvaart wint thuis van VHK

Na de teleurstellende nederlaag van vorige week tegen Zwolsche Boys heeft DVC zich vanmiddag keurig gerevancheerd. Wanneer er wekelijks gespeeld wordt zoals vandaag ,kan DVC een mooi seizoen tegemoet gaan.

Het overwicht in de wedstrijd was, net als vorige week, meteen voor DVC. Het enige verschil was dat DVC nu een stuk gretiger in de duels was en het tempo een stuk hoger lag. Er was veel dreiging vanaf de zijkanten, waar Daan Valk en Mick Kuilder het flink op de heupen hadden. Daarnaast werd er op het middenveld en in de verdediging flink gebuffeld met veel gewonnen duels als resultaat.

Mick Kuilder en Jordi Hulleman kwamen beide op karakter ver maar schoten over. Aan de andere kant was VHK gevaarlijk via schoten vanaf de rand zestien en bleef een hoekschop gevaarlijk in het zestien meter gebied hangen. Ook dacht VHK na een half uur spelen aan een penalty maar weigerde de scheidsrechter uit Enschede te fluiten.

Vlak voor rust was het eindelijk raak voor DVC! Mick Kuilder passeerde andermaal zijn man op de flank en gaf de bal gevaarlijk voor. De bal ging voorbij aan de gebroeders Hulleman maar kwam bij Martijn Ballast uit. Martijn twijfelde niet en ronde koelbloedig af met een hard schot in de hoek. 1-0!

Niet veel later was het meteen weer feest voor DVC. Het was Daan Valk die één op één op de doelman afging, rustig bleef en de bal langs de (weglopende?) keeper schoof! En zo ging DVC met een 2-0 voorsprong de rust in.

Na de rust moest DVC even weer op gang komen. De punten waren natuurlijk hard nodig dus dat er wat meer spanning bij kwam was logisch. Hierdoor was het spel bij vlagen iets slordiger dan in de eerste helft en gold het devies: vrouwen en kinderen eerst.

VHK probeerde het wel maar kon niet echt een vuist maken. Het spel golfde op en neer en beide ploegen kregen kansen, wat het een vermakelijke wedstrijd maakte. Zo pakte Jelmer Koes 2 prachtige ballen en was Jordi Hulleman enorm dichtbij een doelpunt uit een hoekschop van DVC.

De kans om de wedstrijd te beslissen kwam na 70 minuten voetballen, DVC kwam er weer gevaarlijk uit. Eerst Melvin Hulleman met een poging vanuit een lastige hoek maar vanuit de rebound had de ingevallen Tygo Ouwekerk de 3-0 op de schoen. Echter schoot hij de bal met veel snelheid over.

VHK kwam wat meer opzetten en een hoekschop zeilde bijna binnen. Echter was Jelmer Koes wederom attent en tikte de bal over het doel. Het bleef spannend. Tot minuut 83. Toen wel de beslissing voor DVC viel.

Na een knappe actie op de flank van Tygo Ouwekerk bediende hij bij de 2e paal de mee gesprinte Mick Kuilder. Mick schoot net als Ballast in de eerste helft hard en beheerst binnen. 3-0!

Toch was dit niet het laatste doelpunt in het duel. In de 89 minuut kreeg VHK nog een strafschop. Deze werd benut waardoor de wedstrijd in 3-1 eindigde.

Volgende week gaat DVC op bezoek bij Hardenberg ‘85, bij winst in Hardenberg kan DVC dan even wat meer omhoog gaan kijken. Maar daarvoor is wel dezelfde energie en strijdlust nodig die vandaag aanwezig was.

DVC 2 wist vandaag thuis niet te winnen en verloor met 1-4 van ZAC uit Zwolle.